Yüksek güven kültürüyle 3 kat fazla kazanıyorlar
Şirketlerin başarısı, çalışanlara verilen değer ile doğru orantılı. En İyi İşveren şirketlerde, çalışanların yüzde 88’i yaptığı işten gurur duyduğunu söylüyor. Bu faktörü, yüzde 85 oranıyla takım ruhu, yüzde 81 saygı, yüzde 80 güvenilirlik ve yüzde 78 ile hakkaniyet kavramları izliyor.
Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Araştırmasında listeye giren şirketlerle “Inspiring the Excellece Series” etkinliği düzenliyor. Küresel çapta yaptığı araştırmaları ve analizleriyle en iyi işverenleri belirleyen Great Place to Work, son etkinliği GSK Türkiye bünyesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe 60’a yakın şirket ve İK yöneticisi katıldı. Etkinliğin panel bölümünde Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, GSK Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Dr. Emin Fadıllıoğlu, GSK Türkiye İK Ülke Lideri Gözde Turan Çeşli söz aldı.
İşten ayrılanların şirketlere maliyeti 550 milyar dolar
Çalışanların iş yerlerinde kendilerini güven içinde hissetmelerinin yapılan yatırımın geri dönüşünü hızlandırdığına dikkat çeken Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Şirketlere mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturmaları, bunu sürdürmeleri ve ölçebilmeleri için yardımcı oluyoruz. Yaptığımız araştırmalar, yüksek güven kültürüne sahip firmalarda işten ayrılma oranlarının yüzde 50 azaldığını gösteriyor. Amerika’daki çalışanların işten ayrılma oranlarının kurumlara maliyeti 550 milyar dolar. Yüksek güven kültürüne sahip şirketler, rakiplerinden 3 kat daha fazla ekonomik getiriye ve yaklaşık 3 puan daha yüksek müşteri memnuniyeti derecelendirmesine sahip.” dedi.
Çalışanlar, işveren markasının en önemli temsilcileri
GSK Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Dr. Emin Fadıllıoğlu, “Great Place to Work olmaya 2012 yılında karar verdik ve bu noktada üç ana odağımız vardı stratejik, operasyonel ve kültürel mükemmellik. Yüksek güven kültürü ile iyi durumda olan ekonomik performansımızı çalışan memnuniyetindeki artışla beraber çok daha iyi bir noktaya getirdik. İşveren markasının en önemli temsilcileri, çalışanlar. Çalışanları belli bir noktaya getirmeden işveren markasını belli bir noktaya getirebilmek mümkün değil.” açıklamasında bulundu.
Başarı kolektif çalışmayla geliyor
GSK Türkiye İK Ülke Lideri Gözde Turan Çeşli ise konuşmasında şunlara dikkat çekti: “Araştırma sürecine nasıl bir kültürde yaşamak istediğimiz sorusuna yanıt arayarak başladık. 300 çalışanımız ile odak grup çalışmaları yaptık ve nasıl bir kültürde çalışmak istediğimiz üzerine görüşmeler gerçekleştirdik. Açık ve samimi iletişim, paylaşım, kişilerin kendilerini gerçekleştirmeleri ve başarılarımızı birlikte kutlamak, ortaya çıkan ana başlıklardı. Bu noktalara odaklanarak hedefimize ulaştık.”
Great Place to Work Hakkında:
Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 56 ülkedeki ofisleri ile sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel işyerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work’ün güvene dayalı felsefesi dünyanın her yerinde çalışan odaklı ve yüksek güven kültürü yaklaşımı ile mükemmel iş yeri kültürlerinin yaratılmasına katkı sunarken, şirketlerin ekonomik performanslarını da artırmalarına yardımcı oluyor. Kamu ve kâr amacı gütmeyen sektörler de dahil tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Bu çalışmaları sebebiyle küresel dünyadaki ekonomik yapıları ve şirket yapılarını yakından tanımakta akademik alanda ve diğer araştırma şirketleri ile geliştirdiği işbirlikleri sayesinde de yöntemlerini sürekli geliştirmektedir. 1991’de kurulan Great Place to Work’ün Türkiye Ofisi 2012 yılında açılmıştır. Great Place to Work, 25 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet verdiği ülkelerdeki en iyi işveren listelerinin yanı sıra, 100 Best Workplaces in Europe (Avrupa’nın En İyi İşverenleri) ve World’s Best Multinationals (Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri) listelerini hazırlamaktadır. Fortune’s 100 Best Companies To Work For listesi de Great Place to Work tarafından belirlenmektedir.
GSK Türkiye hakkında:
GSK 50 yılı aşkın bir süredir faaliyette olduğu Türkiye ilaç sektörünün lider firmaları arasında yer almaktadır. GSK Türkiye, 750 çalışanla Türkiye’de sağlık çözümleri hizmeti sunmaktadır. GSK bugün en önemli sağlık alanlarında yenilikçi, etkin ilaç ve tedaviler üretmektedir. Bu alanlar arasında astım, KOAH, enfeksiyon, grip, akıl sağlığı, hepatit, nadir hastalıklar, sinir sistemi hastalıkları ile kalp damar ve sindirim hastalıkları yer almaktadır. GSK, toplum sağlığını korumak ve geliştirmek açısından büyük öneme sahip olan aşılar konusunda da liderdir ve zengin bir portföye sahiptir. GSK, Türkiye’yi bölgesel merkez yapmak yolunda önemli bir adım atmış ve 30 ülkeden oluşan GSK MEA (Ortadoğu ve Afrika) bölgesinin merkezini İstanbul’a taşımıştır. 2014 yılı itibariyle, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki operasyonlar yeniden düzenlenerek, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Ukrayna’dan oluşan MENA/CIS isimli yeni bir bölge oluşturulup, Aralık 2015’te Rusya’nın da bu bölgeye katılımı ile bölge genişlemiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber