banner240
banner237
banner238

Akçaabat’ın Kurtuluşu Etkinliklerine Kastamonu’dan Start Verildi

Akçaabat Belediyesi'nin Kastamonu Belediyesi işbirliğinde organize ettiği 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 13-17 Şubat 2018 tarihinde 10 Milli Bisikletçimiz tarafından Kastamonu’dan başlayarak sırasıyla Sinop-Samsun-Ordu-Giresun ve Trabzon illerini kapsayan 635 km’lik bisiklet etabı gerçekleştiriliyor.

Kastamonu’da başlayan bisiklet etabının açılış programında başta Afrin olmak üzere tüm şehitlerimiz için Fatiha okundu. Ardından Akçaabatlılar Derneği Halk Oyunları Ekibi seyrine doyum olmayan bir gösteri sergileri.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu’nun konuşmasıyla devam eden açılış programında sırasıyla Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz konuştu.

Bu organizasyona ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Tarihte kahramanlıkları ile dolu yurdumuzda her ilimizin kendine özgü bir kurtuluş bir kahramanlık destanı vardır. Trabzon'un Akcaabat ilçesinin kurtuluş destanının yüzüncü yılı münasebeti ile böyle bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Günümüzü ve şu anki ortama uygun bir organizasyon oldu. Buradan Akcaabat'a selamlarımızı iletin." dedi.

Kastamonu ile Trabzon'un kaderinin birçok kez kesiştiğini dile getiren Vali Yaşar Karadeniz ise, "1461 yılı hem Trabzon'un hemde Kastamonu'nun Osmanlı topraklarına katılım yılıdır. O gün bugündür bu iki vilayemetimiz Türk yurdu olarak kalmıştır. Komşu vilayet olarak Türk milletine hizmet etmeyi sürdürmüşler. 1. Dünya Savaşı'nda işgal altına alınan Trabzon'un kurtuluş yılı 1918'dir. O kurtuluştan sonra ellerinde ki mühimmatı deniz yolu ile Kastamonu'ya ulaştırarak Anadolu'nun kurtuluşunda önemli rol oynamışlardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Osman Kalyoncu tarafından günün anısına Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’e plaket takdim edildi ve Vali Yaşar Karadeniz ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından turun startı verildi. Kastamonu'dan yola çıkan 10 Milli bisikletçi sırasıyla Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun'u geçerek Trabzon'a ulaşacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber