Rahmi Kumaş'tan 'Dik Yürüyen Adam'
Trabzon Lisesi’nde öğretmenlik, 1977’de CHP’den Trabzon Milletvekilliği yapan Siyasetçi, hukukçu, eğitimci ve yazar Rahmi Kumaş, ‘Dik Yürüyen Adam’ kitabı nedeniyle Trabzon’a geldi. 17.10.2017 Salı günü 15:30’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı Ahmet Şener Toplantı Salonu’nda imza günüyle kitabını tanıtacak. Rahmi Kumaş daha sonra 25.10.2017 Çarşamba günü 17:30’da Trabzon Sanatevi’nde de kitabı için imza gününde bulunacak. 
RAHMİ KUMAŞ KİMDİR
20 Kasım 1943 Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. 1965’te Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi, Matematik ve Astronomi Bölümü’nden, 1971'de de Ankara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nden 4.lükle mezun olmuştur. 1965-1969 yılları arasında Trabzon, Sivas ve Maden (Elazığ) Liselerinde matematik öğretmenliği yapmış, 1977’de CHP Trabzon milletvekili seçilmiştir (16. Dönem). Milletvekiliği süresi boyunca Dışişleri Komisyonu ve Milli Eğitim Komisyonu'nda çalışmıştır. Siyasi yaşamı boyunca birçok girişimde bulunan Kumaş, şu an ise Ankara’nın Hitit Güneşi olan simgesi yerine "Atakule, ay-yıldız ve iki minareli camii"nden oluşan yeni simgeyi 14 yıllık bir hukuk savaşıyla iptal ettirmesiyle gündemdedir. Kumaş, 1998 yılından beri Birleşmiş Milletler Türk Derneği başkanlığı görevini üstlenmiştir. Kumaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.
ESERLERİ
Yağmalar Ülkesi Türkiye, İktidardan Yüce Divana, Parlamentonun Boyutları, Ben Değişmedim, Onuncu Başbakan Hasan Saka, CHP'nin Soyağacı, Tarih Mahkemesi, Simgesel Direniş, İsmet İnönü'ye Armağan, Hasan Saka'ya Armağan. 
HABER: FATİH İSAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber