SANAT GÜNLERİ YARIN BAŞLIYOR…

 Trabzon Sanatevi 10. Uluslararası Sanat Günleri 17-21 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Trabzon Sanatevi, 10. Uluslararası Sanat Günlerini 17-21 Ekim 2018 tarihleri arasında yurt içinden ve yurt dışından Afganistan, Gürcistan, Rusya, İran’dan birçok ünlü sanatçının katılımıyla başlıyor. Bu yıl Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklediği 10. Uluslararası Sanat Günlerine; Yusuf Rizeli Reklamcılık, Gündönümü Tour, Özel NET Eğitim Kurumları, Es Davet ve Organizasyon, Lara Sineması, Karfo Ajans Profesyonel Stüdyo, Şehir Işıkları Açıkhava Reklamcılık sponsor ve destek oldular. Ayrıca; Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı konser ve gösteriler alanında teknik ve lojistik destek sağlayarak önemli bir görev üstleniyor.

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç sanat günleriyle ilgili olarak, “Geçmişte olduğu gibi bu yıl da önemli isimler Trabzon’a geliyor. 17-21 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak etkinliklerde sergi, dinleti, söyleşi, imza günleri, gösteri gibi birçok etkinliğin yanı sıra, tiyatro, sinema ve dizi oyuncularından “Akasya Durağı”, “Kiralık Aşk”, “Kocaman Ailem” gibi birçok dizide oynayan Levent Ülgen, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizi oyuncusu Galip Erdal, “Sen Anlat Karadeniz” dizi oyuncusu Sinan Tuzcu, şair Sezai Sarıoğlu, yazar Müge İplikçi, ödüllü yönetmen Yeşim Ustaoğlu, piyano eşliğinde keman resitali verecek olan Ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın, piyano konseri verecek olan Rus piyanist Vsevolod Timofeev gibi ünlü isimlerin yanı sıra görsel sanatlar, yazım sanatı ve sahne sanatlarından ulusal ve uluslar arası düzeyde daha birçok sanatçı konuğumuz olacak. Trabzon Sanatevi; Uluslararası düzeye taşıdığı sanat günleriyle Trabzon’a yeni bir soluk getirirken, kentin uluslararası düzeyde tanıtımına, kent insanının farklı kültür ve sanat insanlarıyla buluşmasına katkı sağlamaktadır.” Dedi.

Tüm ekonomik zorluklara rağmen, sınırlı imkanlarla en iyisini ve kalitelisini yapma gayreti içerisinde olan Trabzon Sanatevi, 10. Uluslararası Sanat Günleriyle Trabzon’un kültür ve sanat tarihinde iz bırakacak etkinlikler yapma çabası içerisinde. İnsanların Trabzon’a gelmeleri için bir sebepleri, bir yıl öncesinden ajandalarına not etmeleri gereken günlerin olması gayretiyle gerçekleşecek olan sanat günlerinde yapılacak tüm etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber