banner240
banner237
banner238

Tiyatro Zinos, “SES” getirmeye devam ediyor!..

27 Mart 2010 yılında Dünya Tiyatrolar Günü’nde İbrahim Kavzoğlu, Hasan Kavzoğlu ve Özlem Şahin Küçük tarafından kurulan ve Karadeniz’in simgeleri arasında yer alan Martı’dan adını alan ‘Tiyatro Zinos’ sezonun ilk oyunu ‘SES’ i sahnelemeye devam ediyor.

Tiyatro Zinos, insan ruhunun derinliklerinden gelen, psikotik bir zihin karmaşasının ürünü ‘Ses’leri sinir bozacak kadar sade diyaloglarla sahneye taşıyor.

Alışılmış tiyatro kalıplarının çok dışına çıkan oyun, Perşembe akşamları Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.

Çok ağır gelen acının, kendine zarar vermenin, intihara dair düşüncelerin ve klinik depresyonun işlendiği oyunda, psikolojik açıdan zorlu ve gerçek bir karakterin yalın, derin ve mazoşist duyguları anlatılıyor.

Yönetmenliğini İbrahim Kavzoğlu’nun yaptığı oyunda Songül Yüksel ve Asena Seven muhteşem bir oyunculuk performansı gösteriyor. Bu ikiliye ayrıca Ceren Nur Turhal, Muhammet Yılmaz, Alpay Yıldız ve Emine Zerrin Keleş eşlik ediyor.

Oyunun dekor ve kostüm çalışmaları Hasan Kavzoğlu’na, ışık tasarımı Kutluhan Çolak’a, koreografisi M.BerkTuğcu’ya, afiş tasarımı ise Bülent Sümer’e ait. Burak Birol’un Kondüvit olarak yer aldığı ekibin teknik sorumlusu ise Çağla Aktürk.

‘SES’in aykırı bir oyun olduğunu somut ve bağımsız bir metne dayandığını ifade eden oyunun yönetmeni İbrahim Kavzoğlu, “Edebiyatımızın seçkin örnekleri arasında yer alan oyunumuz post-modersnist özü ve şiirsel anlatımıyla oldukça farklı bir oyundur. Kültür ve sanat şehri Trabzon’umuzda gençlerimizi aramıza katarak onların tiyatral birikimlerini artırmalarına ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Açtığımız kurslardan seçilen arkadaşlarımız çeşitli üniversitelerin oyunculuk bölümlerinde öğrenim görüyorlar. Türk tiyatrosuna bu arkadaşlarımızdan bir kaçını kazandırabilirsek bizim için mutluluk verici olur” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber