banner240
banner237
banner238

Türkiye de bir ilk: Yayla şenliklerinde Sosyal Hizmet Sunumu

İl Müdürü Ahmet KURT basına yaptığı açıklamada Engelli, yaşlı, çocuk, kadın, şehit yakınları ve gaziler, genç, göçmen ve yoksul kesimin sorunlarına çözüm bulmak görevlerimiz arasındadır. Belirttiğimiz görevleri yapmaya çalışırken vatandaşın eğilimlerini beklentilerini tespit eder, alan araştırmaları yapar, toplumsal farkındalık oluştururuz.

Müdürlüğümüz vatandaşın müracaatını beklemeden sorunu gördüğünde duyduğunda müdahale eder; arz odaklı çalışmayı benimser.

Bugün Dede korkuttan beri süregelen insanların eğlence, inanç iş ekseninde buluştuğu kadırga yaylasında da Psikologlarımız, Sosyal Hizmet uzmanlarımız, sosyologlarımız, çocuk gelişim uzmanlarımız ile hizmete talibiz. Hep birlikte farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ola ki ; Şiddet gören bir kadının, ihmal veya istismar edilen bir çocuğun, bakıma muhtaç bir yaşlının, desteklenmesi gereken bir engellinin dostane çözümü oluruz. Veyahut bir ailemizi koruyucu aile yaparız. Bu amaçla hizmet kataloğu dağıtıp birebir mesleki görüşmelerle çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin tanıtımını yapıp, farkındalık oluşturma çalışmalarını başlattık bundan sonraki şenlik ve festivallerde de de aynı faaliyetleri yürüteceğiz. Dedi.

Horon müziği eşliğinde yapılan çalışmaların şenlikle renk kattığı görülürken vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği çalışma il müdürlüğünün ikramı ile sona erdi.

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber