Türkülerle Mest ettiler

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programı başta Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu olmak üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Haydar Bayrak, Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hasan Tahsin Öğretmen ve çok sayıda davetli izledi.

Havva Kalaycı önderliğindeki Türk Halk Müziği Korosu birbirinden güzel türküler icra ederken en büyük alkışı 9 yaşındaki Henna Kalaycı aldı. Koronun kurucusu, Trabzon’un sevilen yüzü merhum Yakup Kalaycı’nın kızı olan Henna, “Gesi Bağları” türküsü ile herkesin yüreğini dağladı.

Koroyu birlikte kurdukları eşinden ayrı olarak ilk kez koro yöneten şef Havva Kalaycı da geceye hem bağlamasıyla hem de sesiyle renk kattı. Kalaycı konserde “Felek çakmağını üstüme çakıp” türküsünü seslendirdi.

Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Havva Kalaycı’ya Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Haydar Bayrak tarafından çiçek takdim edildi. Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hasan Tahsin Öğretmen’de yaptığı konuşmada “Kısa sürede hocamızın gayretleriyle bu koro oluşturuldu. Hepsi yürekten ve gönülden bu işi sahiplendiler. Bizim merkezimiz bünyesinde yer alıyorlar ama hepsi gönüllü olarak hizmet veriyor. Türkü söylemeyi seven herkes bu kadroya katılabilir. Sizleri de aramızda görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Havva Kalaycı da tüm katılımcılara teşekkür ederek “Eşimden ayrı olarak ilk kez koro yönettim. Çok heyecanlıydım. Bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, Türk Halk Müziği severlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber