İMECE Derneği’nden coşkulu final..

Sunuculuğunu Melek Demir’in yaptığı ve KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sezon finalinde dernek bağlama kursiyerleri Ayşegül Yenibaki, Ahmet Hakan Çiçek ve Mert Tezcan sezon boyunca eğitmenleri Murat Eraslan eşliğinde yaptıkları çalışmalardan bir demet sundular. Kemençe kursiyeri İnanç Tahmaz da performansıyla büyük alkış topladı. Solistler Şebnem Tahmaz, Dilek Tarakçı ve İsmail Demir’de en güzel türküleri anneler için seslendirdiler.

Eğitmen Çağatay Tahmaz yönetiminde yarışma ve gösterilere yoğun bir şekilde hazırlanan dernek halkoyunları ekipleri de birbirinden güzel gösterilere imza attılar. Adım adım Anadolu turunun atıldığı gecede ekipler, Adıyaman, Kırklareli, Artvin ve Antalya yörelerine ait oyunları büyük bir ustalık ve başarıyla sergilediler. Bu güne kadar derneğe verdikleri katkı ve desteklerden dolayı müzisyen ustalar Bayram Cihan ve Neşat Tepe’ye de dernek başkanı İsmail Demir ve bir önceki başkan halen derneğin sanat danışmanı olan Hüseyin Tahmaz tarafından plaket verildi.

Türkiye Folklor Federasyonu 2018 yılı yarışmasında bölge birincisi olarak finale gitmeye hak kazanan derneğin Trabzon yöresi erkek folklor ekibinin de renk kattığı gecenin finalinde tüm katılımcılarla birlikte sahnede horon oynandı.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan dernek başkanı Prof.Dr.İsmail Demir, Türk kültürünün zenginliği, derinliği ve mazisinden söz ederek “Derneğimiz, geçmişte yaşanan başarıların geleceğe aktarılması noktasında önemli bir misyona sahip. Geçmişte görev yapan başkanlarımız Nazım Yol, Hüseyin Tahmaz ve Özgür Kaya’ya, bunun yanında tüm yöneticilerimize ve katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber