banner240
banner237
banner238

Türkiye Yazarlar Birliği Seçimini Yaptı

Başkan Tuna yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Saygıdeğer genel kurul öncelikle belirtmek isterim ki, bizlere tevdi ettiğiniz bu görev omuzlarımıza ciddi fakat tatlı bir sorumluluk yüklemiştir. Bu anlamda, verdiğiniz destek ve duyduğunuz güvene bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Takdir edersiniz ki Türkiye Yazarlar Birliği kırk yıllık köklü mazisiyle, ülkemizde marka niteliği taşıyan ve kamu yararına çalışan ender kuruluşlarımızdan birisidir. Dolayısıyla, Trabzon Şubesi olarak bu camianın, hak ettiği ileri noktalara taşınabilmesi için hep birlikte daha çok çalışmamız gerekmektedir.
Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayacağınıza el, ele vererek kamu yararı niteliği taşıyan şubemizin daha aktif çalışması kapsamında, hak ettiği işlerliğin kazandırılacağına yürekten inanıyorum. Kaldı ki STK’lar kaynaşma ve dayanışma ortamlarından beslenen, imece mantığının ön planda olduğu, gönüllülük esasıyla görev yapan kuruluşlar olduğu bilinmektedir. Bu bağlamda, demokrasimiz gereği, bünyemizde muhtelif fikri görüş veya düşüncelere sahip arkadaşlarımız elbette mevcuttur. Ancak bana göre, bu farklılıklar ana omurgayı zedelemediği ve aşırı uçlara kaçılmadığı sürece zenginliğimizdir. Zira bizler, fikri yaklaşımlardan ziyade yerelde ilimiz, genelde ülkemiz adına kültür-sanat ve edebi alanlarda faaliyet icra eden gönül elçileriyiz.
Bu duygularla, yeni bir şahlanışla fora ettiğimiz yelkenlerimize dair rüzgârlarımızın bol, enginlerimizin geniş olmasını diliyorum. Naif dokunuşlarla, yüreklerde bırakacağımıza inandığım doyumsuz izlerin özlemiyle hepinize saygılar sunuyorum.
Kamuran TUNA
Şube Başkanı
Özgeçmiş Özeti
Trabzon/Yomra doğumlu yazar, şiir ağırlıklı yazı hayatına küçük yaşlarda başlamıştır. Türkiye çapında muhtelif yayın organlarında eserleri yayımlanmış, söyleşilere katılmış Antolojilerde yer almış ve çeşitli ödüllere layık görülmüştür. Türk Sanat Müziği tarzında bestelenen bazı eserleri TRT. Repertuarına dâhil edilen ve “Sevgi Gezegenine Yolculuk” isimli kasette şiirleri okunan Kamuran Tuna’nın “Gönlümün İlk Esintileri” adında bir şiir kitabı bulunmaktadır. Hikâye ve roman türü çalışmalarının yanı sıra, muhtelif gazete ve dergilerde deneme türü yazıları da bulunan ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik faaliyetleri içinde yer alan ve Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanlığına seçilen Tuna, aynı zamanda MESAM üyesidir. Ayrıca, 2015 yılında düzenlenen yarışmada “Efkâr” konulu eseriyle Uluslararası 2.lik ödülünün sahibi Kamuran Tuna İşletme Fakültesi mezunudur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber