banner240
banner237
banner238

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, bağımlılıkla mücadele ettiklerini vurgulayarak, bağımlılıkla mücadele konusunda Trabzon’da aktif bir şekilde sahada yer almaya çalıştıklarını belirtti.  Şube Başkanı Köksal Boz, Türkiye’de bağımlılık yaşının 18 yaşın çok altına düştüğünü belirterek, “Ne yazık ki ülkemizde başta sigara olmak üzere bağımlılık yapıcı maddelere başlama yaşı 18’li yaşların altına kadar düşmüştür 11-12-13 yaşındaki çocuklarımız bağımlılık yapıcı maddeler kullanıyor.  Toplumdaki özentiler, arkadaşların doğru seçilememesi, aile bireylerinin doğru örnek olamaması ve buna ek olarak da manevi eğitim altyapısının eksik olması bağımlılığı tetikleyen en büyük unsurlardır. Gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutmak için yeteneklerine göre alternatifler üreterek, sosyal faaliyetlerini artırmamız gerekiyor. Eğitim anlamında boşluğu dolduramazsak başkaları doldurur” dedi.

Yeşilay Şube Başkanı Köksal Boz, “Bu durumdan da anlaşılıyor ki sigara, nargile ve alkol kullanılan alanların göz önünden uzak olup özendiricilik yapmaması gerekiyor. Sigara vb. gibi bağımlılık yapan maddeleri kapalı alandan uzak tutalım derken, kullanım alanını hepimizin ortak malı olan yollara ve kaldırımlara taşındı. Taşımakla da kalınmadı öyle bir özendirici hale geldi. Bağımlılıkla mücadele başarılı olmak için, bağımlılık yapan maddelerin halkın ortak kullanım alanı olan, park, cadde, yol gibi yerlerden de uzak tutulması gerekiyor” diye konuştu.

Yerel yönetim ve STK’lara da çağrıda bulunan Boz, “Sağlıklı gelecek için, yerel yönetimlerin ve STK’ların mutlaka gençlerimize özel yeteneklerine göre alternatifler üretmemiz gerekiyor. Gençlerimiz ve çocuklarımızın boşa harcayacakları zamanı yok etmeliyiz. Başta, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da son zamanlarda ki üstün hassasiyetleri bağımlılıkla mücadele konusunun ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bizler de gerek Yeşilay Genel Merkezi, gerekse şubeler olarak, genelde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu yerelde de yerel yönetimler ve STK’lar ile uyumlu bir şekilde bağımlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu mücadelede başarılı olmamızın ana kriteri öğretmen, veli öğrenci ilişkisini üst seviyeye çıkararak, eğitimli ve yetenekli bir toplum haline getirmeliyiz. Ana hedefimiz mutlu ve sağlıklı bir gelecektir” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber