AKP'NİN TRABZON'A VERDİKLERİ ALDIKLARININ ZEKATI OLMAZ! 

AKP'NİN TRABZON'A VERDİKLERİ  ALDIKLARININ ZEKATI OLMAZ! 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon 1. sıra Milletvekili adayı Ahmet Kaya, 16 yıllık AKP iktidarında Trabzon’da kapatılan, Samsun’a taşınan kurumları gündeme getirdi. Ahmet Kaya, “AKP’nin Trabzon’a verdikleri aldıklarının zekatı olamaz” dedi. İşte o açıklama.  

Cumhuriyetin kuruluşundan 2002’ye kadar Karadeniz’in en önemli yönetim merkezi olan Trabzon, 16 yıllık AKP döneminde kaybettiği bölge müdürlükleri, temsilcilikler ve kurumlarıyla adeta küçüldü!
Her fırsatta Trabzon’a ilişkin abartılı açıklamalar yapan, rakamlar veren başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP sözcüleri, yazık ki gerçeği ifade etmiyorlar.


AKP iktidarı döneminde Trabzon sahipsiz kaldı ve bu sahipsizliğin bedelini ödedi. Bölgenin lideri, abisi,  bölge merkezi konumunu hızla kaybetti. Birçok kurumunun başka illere taşınması ya da kapatılması nedeniyle güç kaybeden Trabzon, zaman içinde çalışan insan gücünü yitirdi, ekonomik olarak kayıplara uğradı.


Son olarak istinaf mahkemelerinde yaşanan süreç, bu kayıpların dramatik örneğini oluşturdu. Bilindiği gibi yeni oluşturulan istinaf mahkemelerinin
(Bölge Adliye Mahkemeleri) birinin Trabzon’a yapılacağı açıklanmıştı. 
Bu nedenle eski adliye binası büyük bir tadilattan geçirilerek hazır duruma getirildi. Ancak mahkeme son anda Samsun’a kaydırıldı.  Yazık ki şu anda, duvarına ‘’Trabzon Bölge Adliye Mahkemeleri’’ yazılarak atıl durumda bekletilmektedir.
Bu olay, tek başına Trabzon’un sahipsizliğinin açık bir göstergesidir. 


Kuruluşundan bu yana yaklaşık 4 bin yıl boyunca coğrafyanın ya da bölgesinin her zaman en önemli, en çekici, en belirleyici yönetim merkezi ve yıldızı olan Trabzonumuz, AKP döneminde büyük bir vefasızlığın hedefi haline gelmiştir. 
Trabzon bugün eğer ciddi bir istihdam kaybı yaşamışsa, nüfus kaybına uğramışsa,  milletvekili sayısı düşmüşse, özellikle genç işsizlik derin bir yaraya dönüşmüşse, kent ciddi bir kültürel erozyona uğramışsa, bunda bazı kurumların Trabzon’dan alınmasının hiç de küçümsenemeyecek bir katkısı vardır. 

İŞTE 16 YILDA TRABZON’DAN GİDEN KURUMLAR:

Trabzon’a kurulacağı açıklanan, sonra Samsun’a kaydırılan Bölge İstinaf Mahkemesi’nin binası, sadece tabelası var,  işlevselliği yok!
Trabzon’da bulunan Bölge İdare Mahkemesi Samsun’a taşındı. 
Trabzon’da bulunan Hıfzısıhha Laboratuvarı Samsun'a taşındı.
Polis Kriminal Laboratuvarı Samsun'a gitti.


Trabzon’da bulunan özel bankalar şehrimizde uygulanan yanlış siyasi kararlar nedeniyle TEB, Şekerbank, Denizbank bölge müdürlüklerini Samsun'a kaçırttı.  
Tekel, Et ve Balık Kurumu, Fiskobirlik, Sümerbank, Köy Hizmetleri, Zirai Donatım Bölge Müdürlükleri ile Orman Bölge ve Sağlık Müdürlüğü tamirhaneleri kapatıldı.
Söz verilen Lojistik Üst Trabzon’a kurulacaktı, Rize’ye kaydırıldı. 
TELOKOM, TEDAŞ özelleştirildi, çalışanların hakları ellerinden alındı, maaşları kuşa döndü, yüzlerce yurttaşımız işsiz kaldı. 
Köy Hizmetleri Bölge ve il müdürlükleri kaldırıldı. 
Trabzon limanı özelleştirildi, devletin elindeyken işleyen liman şuan o günlerin çok gerisinde. 
İhracat Müdürlüğü kaldırıldı. 
Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürlüğü İl Müdürlüğü’ne, TRT Bölge Müdürlüğü İl Müdürlüğü’ne, Bölge Çalışma Müdürlüğü İl Müdürlüğü’ne dönüştürüldü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber