Bakan Soylu Gençlik Kolları Kongresinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresine katıldı.


Kongreye Bakan Süleyman Soylu’nun yanısıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve partililer katıldı. 

Kongre Divan Kurulu’nun seçimi ile başlarken gündem okunarak oylamaya sunuldu. Gündemin kabul edilmesi sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kongreye mesaj gönderen Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın mesajları okundu. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği video izletildi.

AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkanı Buker Çakmak, “3 sene önce şahsıma emanet edilen bu görevi değerli bir kardeşime emanet ediyoruz. Derdi olan insanlar yeryüzüne yüktür dedik dertlendik. Bizim için yol uzun duraklar günahtır. Rüzgâr ne yana ve ne kadar güçlü eserse essin yolumuza devam edeceğiz. Üzerimize nasıl gelirlerse gelsinler, her türlü saldırı karşısında AK Gençlik ayakta duracaktır” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, “Biz çok çalışacağı, yılmayacağız, koşacağız ve risk alarak koşacağız. Allah Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın.” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Kongremizin davamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çok kısa sürede kurulan Ortahisar gençlik kolları kendini geliştirdi. Gurur duyacakları bir durum vardır. Şehit vermiş bir gençlik kollarıdır. 15 Temmuz Hain darbe girişiminde Sedat Kaplan kardeşimiz şehit olmuştur. Kendisi ile gururu duyuyoruz. Ak Parti Gençlik Teşkilatı Türkiye’nin en büyük gençlik teşkilatıdır. AK Parti’de siyaset yapan gençlik her zaman şanslıdır, Yeter ki olayları takip eden çağa ayak uyduran ve liderinin arkasında duran bir gençlik başarılı olur. Geleceğin siyasetçilerini çıkaracaklardır. Onlarla gurur duyuyoruz. 2019 önemli bir yıldır. Şimdiden çalışmamız gerekiyor” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, "Gençlik kollarımızın 18. Kongresi. Bununla birlikte tamamlıyoruz. Kadın kollarımızın kongresini de yapıp il kongremizi yapacağız. Bugüne kadar emek verdiler. Bundan sonrada verecekler. Biz sadece çalışacağız ve işimizi en iyi şekilde yapacağız. Çalışarak onun yolunda ilerlersek çok zor olacağını düşünmüyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kongrede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

GENÇLER SİZ ŞANSLISINIZ

"Öyle bir dönemden geçiyoruz ki Allah nasip eder, torunlarınıza anlatacağınız hikayeleriniz olacak. Etrafınızda bulunan coğrafyalardakilerin torunlarına anlatacakları bu millet edine güzel anılar olacak. ortaya konulan her süreç geleceğin şekillenmesinde etkili olacak. 20. Yüzyılın başında bu ülkeye hasta adam deniliyordu. Biz 21. yüzyılın başını da iyi hatırlıyoruz. Ekonomisi tarumar olmuş, deprem olduğunda parmağını kıpırdatacak mecali kalmamış, IMF’ye teslim olmuş, kendi başına irade koyamayan bir Türkiye vardı. Bu kahraman millet dünyada görülmeyecek şekilde TBMM ile birlikte özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazanmıştır. Onlar demokrasi içerisinde güya terörle mücadele diyorlar diye DEAŞ’ı El-Kaide’yi bahane ederek ülkeleri işgal ettiler. Bu coğrafyayı ümitsiz bir coğrafya dönüştürmek istediler. 15 yıldır samimiyetiyle milletle beraber olmamış olsaydı, Demokrasiyi baş tacı etmiş olsaydı bu başarıyı yakalayamazdık. Bu milletin değerleri ile bir arada olmasını istemediler. 20. Yüzyılda ne yaptıysalar 21. Yüzyılda da bunu yapmaya çalıştılar. Dün bu ülke ne yaşadıysa bugün ne yaşıyorsa, yarın yaşamamak için bizim mukavemetimizi daha iyi hale getirmek sorundayız. Sizin bir şansınız var. Örnek alabileceğiniz yolunda gidebileceğiniz tavırlarından ifadelerinden kendinize ölçü bulacağınız bir lideriniz var. Şansınız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeyi yönetmesi değildir. Bu ülkenin yarınlarının nasıl olacağını anlatmasının ne olduğunu anlamanız lazım. Sizin ondan Sabrı örneklemeniz lazım. Sizin onun annesine milletine çocukların elini öpmesini örneklemeniz lazım."

BİZ BAŞKA BİR MİLLETİZ

"Biz başka bir milletiz. Biz başka bir milletin insanlarıyız. Afrin’de düğüne gider gibi giden askerlerimizi ziyaret ettik. 3 bin 300 civan mert delikanlı. Gönüllü olarak dahil oldular. Hepsine teker teker helalleştik. Onlara biz size namusumuzu emanet ettik dedik. Biz hangi noktalara adım attığımızı biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın beni partiye davet ettiği günden sonra çalışmalarımızda millete sadakatimizden ödün vermedik. Bunları size belki son kez söylüyorum. Geri çekilmeyin ve vazgeçmeyin. Geri adım atmakta bir erdemdir. Sadece şu anı hatırlayın Trabzon’u çok seviyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın neferiyim. Bana verdiği en şerefli görev Trabzon Milletvekilliğidir. En çok kızımla oğlumu özledim. Allah inşallah onlarla daha çok zaman geçirme fırsatı verir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber