banner240
banner237
banner238

CHP İKTİDARINDA HALKIMIZIN SAĞLIĞINI KORUYACAĞIZ

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “CHP iktidarında halkımızın sağlığını koruyacağız. Koruyucu hekimliği yeniden getireceğiz. Halkımıza sağlıklı bir yaşam için sağlıklı gıda sağlıklı çevre sözü veriyoruz. CHP iktidarında insanların mutluluğu esas olacaktır. Sağlık sırf bedenen değil psikolojik olarak da topluma nüfuz edecektir. Kentler gerilimden, kutuplaşmadan, çatışmadan uzak birlik, beraberlik, umut ve mutluluk içinde bir yaşam sürdürecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, 8-14 Nisan “Dünya Sağlık Haftası” nedeniyle mesajı ile Türkiye’de sağlık sistemindeki sorunlara değindi.

Sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı bireyin sağlıklı olması gerekir diyen Güzide Uzun, “Vatandaşlarımız eczanelerde, hastanelerde ve maaşlarından olmak üzere toplamda 11 farklı ödeme yapmakta ve sağlığa erişim her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Bu sistem içerisinde şu anda hastalarımız İlaç Katılım Payı, Muayene Katılım Payı, Reçete Ücreti, Eşdeğer ilaç Fiyat Farkı, Kutu Başına ilave 1 TL, Özel Hastane fark ücreti, Tetkik fark ücreti, Erken Muayene fark ücreti, Öncelikli Tetkik Ücreti, İstisnai Sağlık Hizmeti ve Telefonla Randevu Parası ( Bu hizmetin bedeli Sağlık Bakanlığı tarafından üstlenilmesi gerekirken, bedel vatandaşa ödetilmektedir.) adı altında 11 farklı ücret ile adeta cezalandırılmaktadırlar. Bugün, işte bu küçük gibi görünen, ancak toplayınca yoksulluk içindeki milyonlarca yurttaşın bütçesinde önemli bir yer tutan, katkı – katılım payları doktora gitmeyi engelleyecek kadar caydırıcı hale gelmiştir.”

Uzun, “CHP iktidarında halkımızın sağlığını koruyacağız. Koruyucu hekimliği yeniden getireceğiz. Halkımıza sağlıklı bir yaşam için sağlıklı gıda sağlıklı çevre sözü veriyoruz. CHP iktidarında insanların mutluluğu esas olacaktır. Sağlık sırf bedenen değil psikolojik olarak da topluma nüfuz edecektir. Kentler gerilimden, kutuplaşmadan, çatışmadan uzak birlik, beraberlik, umut ve mutluluk içinde bir yaşam sürdürecek” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber