CHP Trabzon'da yeni il başkanı belli oldu!

CHP YENİ İL BAŞKANI GÜZİDE UZUN OLDU! 336 oy kullanıldı 15 oy kullanılmadı... 

Turgay Güngör: 125 Güzide uzun :193 Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı 36’ıncı Olağan Genel Kongresini bugün 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleştirdi. 
Kongrede mevcut Başkan Turgay Güngör ve Güzide Uzun yarıştı. 
336 oy kullanılan kongrede 193 oy alan Güzide Uzun yeni il başkanı olurken mevcut başkan Turgay Güngör 125 oyda kaldı. 
15 delege ise oy kullanmadı. 
351 DELEGE OY KULLANACAK 09.00’da başlaması planlanan CHP Olağan Kongresi ilçe teşkilatlarının geç kalacak olmasından dolayı saat 10.00’a alındı. 
Kongrede 351 delegenin oy kullanması beklenirken sadece 336 delege oy kullandı. 
KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yapılan CHP kongresine katılacağı için Trabzon’a gelemeyeceği öğrenildi. 
DİĞER SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARI KONGREDE Kongreye CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve İlhan Kesici, CHP PM Üyesi İdris Akyüz, Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Köz, Trabzon Barosu Sibel Suiçmez katıldı.
 AÇILIŞ KONUŞMASINDA İYİ PARTİ UNUTULDU 
Kongrenin açılış konuşmasında İYİ Parti'nin takdim edilmemesi dikkat çekti. 
CHP Trabzon İl Başkanı ve başkan adayı Turgay Güngör durumu farkederek isimlerin okunması konusunda uyarıda bulundu. 
FERDA KUDUNOĞLU ÇEKİLDİ  
CHP Trabzon İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ferda Kudunoğlu'nun adaylıktan çekildi. 
SEÇİM BLOK LİSTE OLACAK 
Gelen önergenin oylanması sonucu seçim blok liste olarak yapılacak. 
HAYDAR REVİ ÇIKTI HASAN SAKA GELDİ! 
Gürsel Tekin konuşma yaptığı sırada AK Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi salondan ayrılırken, salona gelen  İYİ Parti Trabzon il Başkanı Hasan Saka Haydar Revi'den boşalan yere oturdu. 
SON DAKİKADA 'ADAYIM DEDİ' 
Divan kurulu seçim başlamadan önce son kez aday olacak var mı diye sorunca delegelerden Lütfü Uzun aday olacağını açıkladı. 
Adaylığını dilekçeyle divana bildiren Lütfü Uzun’un tüzük gereği 10 üyenin imzası gerektiği belirtilerek şartlara uymadığı için reddetti. 
GÜNGÖR VE UZUN YARIŞTI Kongrede yarışan Turgay Güngör ve Güzide Uzun'un listesi açıklandı. Güzide Uzun ASİL ÜYELER Akyol Mehmet Aslantürk Mehmet Recep Çavdar Balta Ebru Çoban Murat Değirmeni Uğur Dikmen Nejat Süha Duran mehmet Gaza Uslu Nazlı Gürhan Sevgi Karna Semra Kurtoğlu mehmet Tavşanoğlu mustafa Teme Dursunali Topal umut Turan bayram Turan musa Üçüncü Azmi Yılmaz Cansu Yılmaz Mehmet Yedek üyeler - Kabil Güven, Hakan Vural, Sevim Şahin, Yakup Gıdık, İsmail Aydın, Hidayet Öztürk, Yusuf Ziya Pehlivan, Ahmet Hilmi Çakıroğlu, Orhan Şahirer, Fevzi Erkan, Mehmet Şahinoğlu, İbrahim Güven, Ali Solak, Mahmut Kılıç, Leyla Usta, Mehmet Saraç, Abdülkadir Muşmul, Neşat Reis, Nurettin Bıçakçı, Elif Atalar Kurultay delegeleri - Aylin Ayyıldız, Şahin Dilber, Nihan Göktürk, Ömer Hacısalihoğlu, Muhammet Karadeniz, Yavuz Karan, Temel Tarık Kazancıoğlu, Reşit Saral, Hasan Sungur, Muharrem Şahin, Güzide Uzun, Şakir Yenigün 
Turgay Güngör Asil üyeler Akyüz Talat Coşar Akyüz Taner Bak Mustafa Batmaz Haluk Bayraktar Turgay Boran Hakan Çağdaş Günün Çerden Turgay Çepni Turgay Çiçek Fikret Çoban Arif Çuhadaroğlu Zehra Eyüpoğlu Zehra Kuleyin ekrem Ayhan Küçükaslan Nesim Saraç nazlı cevren Tüysüz Mehmet Yadigaroğlu Bayram Yedek üyeler - Ahmet Cem Örgün, Behzat Nuhoğlu, Ayfer Çağlayan, Ali Güven, Deniz Aydın, Ali Şükrü Şahinoğlu, Kemal Çelik, Fatih İsak, Belgin Aşık,  Nurettin Bıçakçı, Zeki Reis, Orhan Cahit Dursun, Sevgi Gençoğlu, Ebru Kolmanoğlu, Süleyman Semiz, Oğuz Aydın, Mürsel Özsoy, İsmail Ayar, Ersin Altaş, Emre Soylu Kurultay delegeleri - Oya Abanozoğlu, İnci Atasoy, Füsun Aytekin, Kemal Balcı, Abidin Çelik, Muhittin Eyüboğlu, Turgay Güngör, Musa Hacıoğlu, Mehmet Keskin, Ali Nuhoğlu, Nazlı Ceren Saraç, Murat Özçilingir  
KUCAKLAMADIĞIM BİRİ VAR MI? 
Kongre öncesi konuşan CHP Trabzon il Başkanı Turgay Güngör “İki yıldır il başkanlığı yapıyorum eksiklerimiz olmuştur. Bu dönemimizde çok önemli çalışmalar yaptık. Halka dokunduk, yüreğine dokunduk, vatandaşlarımızın çözümleri için katkılar yapmaya çalıştık. İktidarı çok eleştirdik. Onları mahkemelere verdik. Partinin ekonomik yapısını düzeltmek için gayretler gösterdik. Yeni döneme tek kuruş borç bırakmadan gireceğiz. Referandum sürecinden genel merkezimizden tek kuruş para gelmeden, propaganda gayretimizi sürdürdük. Bazı konularda istediğimiz sonucu alamadığımızı ifade etmek istiyorum. Örgütümüzü dolaştığımızda en önemli sorunlardan biri parti içi sevgiyi paylaşılmasıydı. Attığım adımlarda cevap alamamakta hüzünlüyüm. Bu parti yüreğine dokunmadığım, bütün itici tavırlarına rağmen kucaklamadığım biri var mı?” 
ÖN SEÇİM YAPACAĞIZ 
“Başarısız olduğumuz bir diğer konuda, Trabzon’dan bir arkadaşımızdı da parti meclisimizde görev alamamasıdır. Bunun nedeni de Genel Merkezle diyalog eksikliğiydi. Yeni dönemde yetki vermeniz halinde, partimizde görev yapacak arkadaşımızın sözünü vermek istiyorum. Bu kent sınırları içerisinde kardeşçe siyaset yapılacağını, ayrışan bir toplam içerisinde olacağımızı söylemek istiyorum. İl binamız daha etkili kullanması için düzenlemeleri yaptık devam edeceğiz, mümkün olursa yeni bir il binası temin etmeye çalışacağız. Son yıllarda kentimizde gördüğümüz en büyük eksiklik kültürel, sanatsal faaliyetlerin eksikliğidir. Gençlik örgütlülüğümüz en sorunlu alanımızdır. Özellikle ilçelerimizde üyelerimizde katkı beklediğimiz en büyük husus çocuklarınızı partiyle bütünleştirmektir. Milletvekilliği seçimleirini ön seçim ile yapacağım. 7 Haziran ve 1 kasım seçimlerinde bu durum işletilmiştir.İktidar olabilmek için halka dokunan bir yönetime ihtiyaç vardır. Bizler hazırız. Dahada güçlenerek sizlerin önüne geldik. Eğer seçilirsek 2 yıl gecemizi gündüzümüzü bu mücadeleye vererek çalışacağımıza söz veriyoruz.” GÖREV OMUZLARDA Turgay Güngör’ün ardından konuşan Güzide Uzun kendisini tanıtıp “Son 15 yıldır yaşanan süreç bizleri hem acıya boğmakta hemde utanca sürüklemektedir. AK Parti iktidarının yanlış kışkırtıcı politikaları yüzünden içler acınası durumdayız. 57 Müslüman ülke arasında inançlara saygılı, katılımcı siyasete ulaşabilen tek ülke olmayı Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur. Partimizin misyonu bu zor dönemler için görevi omuzlarımıza yüklemiştir.
” BİRLİKTE HAYIR DİYECEĞİZ 
“Yürekleri vatan aşkıyla çarpan Trabzon’da hayır diyen herkesle kucaklaştık. Biz bizim dışımızda bu gidişe dur diyebilecek büğtün kesimlerle Trabzon’da kucaklaştık. Kendimizin dışında hayır diyenlerle yolumuzu dürüyeceğiz bundan sonra. Hep birlikte dayanışma ve yüzünü yeniden medeniyete çevirmemiz gerekiyor Trabzon’u. Trabzon’un yetiştirdiklerini saysam, Hasan Saka ile başlayan Bedir Rahmi ile devam eden bir çok insanı yetiştirdi bu kent. AK Parti iktidarının sarsılmasını Trabzon’dan başlayacağız. Birlikte hayır diyeceğiz bu gidişe.
” GENÇLERLE KADINLARLA OMUZ OMUZA…
 “Trabzon 65 bin öğrenci barındıran bir kent. Bu durum Trabzon’da kadınlarla çalışması gerektirdiğinin bir göstergesidir. Sanatın ve bilimin birleştirici gücünü kullanacağız. Gençlerle ve kadınlarla yol alacağız. Yaylalardaki yıkım başlayınca, yıkmadıklarından kira almaya başlayınca, yüklü ödemeler alınmaya başlayınca, imar planı yapacağız diye tarih hiçe sayılınca, Trabzon’un ortasında makam binası yapacağız diye cesaret ettiklerinde Trabzon halkı anlamaya başladı. Biz düzenli ve planlı bir şekilde, oksijensiz bırakılmaya çalışılan Karadeniz’de balık fakiri denizimize sahip çıkacağız. 
“ FITRATIMIZDA YALAN YOK! 
Kongre öncesi Divan Başkanlığına seçilen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin kongre öncesi “Çok zor bir dönemden geçtiğimizin farkındayız. CHP olarak kongrelerimizi yaparken, ülkemizin ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçtiğine tanıklık ediyor. Ne yazıkki geçmiş dönemlere baktığımız çok farklı şekilde görüşler olmasına rağmen şimdi ne yazıkki siyasi nezaket ortadan kaldırılmıştır. Muhalefet olarak farklı düşüncelerinizi dile getirdiğinizde terörize ediliyoruz. Tarihin hiçbir döneminde bunu yaşamadık. siyaset yalan ve dolan üzerine inşaa edilmiştir. Burada duyduğunuz her cümlenin doğru olduğunu ve CHP olarak fıtratımızda yalanın olmadığını bilmenizi isterim.” ifadelerini kullandı. 
TRABZON’DA FETÖ’YA 18 ARSA TAHSİS EDİLDİ! 
Tekin “Darbeden sonra FETÖ’ya tahsis edilen çoğunluğu iktidar tarafından tahsis edilen sadece Trabzon’da 18 arsa tahsis edildi. Bu tahsislerin Haluk Pekşen mi yaptı? Bu tahsislerin tamamında eski siyasetçilerin hepsinin olduğunu iddia ediyorum. Kimindi bu mallar Trabzon halkının ortak mallarıydı. O okulla ilgili ödenen teşviklerin hangi boyutta olduğunu biliyor musunuz? FETÖ’yle CHP’yi ilişklendirmeye çalışıyorlar. olmaz dünyanın her yerinde suçluyu aramanın tespit etmenin tek yolu paradır. Para transferlerine baktığımız fetö ile tavuk ve yumurta ilişkisi olduğunu görüyoruz. İftiraları bırakın. “ dedi SİZİN DEDİĞİNİZİ YAPMAYACAĞIZ 
Tekin konuşmasını“Son dönemlerde KHK kararlarıyla ilgili bizler bizim dışındaki siyasi partiler yanlış yapıyorsunuz yanlışlarımızı beraber çözelim dememize rağmen, başbakan çıktı herkesi terörize etti. Çıktı Başbakan ya bizim olacaksınız ya karar toprağın dedi. Sayın Başbakan ne sizin olacağız ne kara toprağın.” sözleriyle bitirdi. 
KİMSE KİMLİĞİNİ SORGULAYAMAZ 
Tekin’in ardından konuşan CHP PM Üyesi İdris Akyüz “Uzun bir süreç yaşadaık kongreyle ilgili yaklaşık 1yıldır kongrelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Türkiye’yi 2019’a ayağa kaldıracak bir yapıya partimizi taşıyacağız. Günümüz siyasetinde o kadar gergin bir noktaya geldiki, bize soruyorlar siz kimsiniz diyorlar, Bizim kimliğini sorguluyorlar. Bu partinin kimliğini sorgulamanın kimsenin hakkı yoktur. Hiç kimse bu partinin kimliğini sorgulama hakkını kendisinde göremez.  Hepinizin CHP’ye ihtiyacı olacak, sizin hakkınızı onurunuzu koruyacak tek siyasal örgüttür.
” GÜÇ ALMAYIN, GÜÇ VERİN 
“Yalan, iftira ve inkarla hiçbir şeyi kabul ettiremezsiniz. Son 15 yıldır Türkiye’de yaşananların kabul edilebilir bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Bize siz kimsiniz diye soranlara Siz kimsiniz? Diyeceğim. Hangi başarılarla geldiniz. Tek tek isim isim sorgulamasını yapmak lazım. Oturduğunuz koltuktan güç alırsanız o güç sizi zehirler, o koltuğa güç vermelisiniz.
” KONGRELER GÜÇLÜ OLMALI CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran
 “Trabzon şanslı iki güçlü aday var. Seçebilmek zor. Hangi başkanım seçilirse seçilsin diğer arkadaşlarımızın da salondan güçlü çıktığı il kongresinden ayrılmayı diliyorum.  İstanbul’da biz geçen hafta bir günde 36 ilçe kongresi yaptık, böyle olmamalı. Kongreleri bizim güçlü hale getirmemiz lazım.” DENGELER DEĞİŞİYOR Oran 
“Önümüzde iki büyük bir tehdit var. Önümüzde seçimler var. Tarihi bir süreç. Bu tarihi başarılar kazanmak zorundayız. Tarihi yeniden yazmak zorundayız. Önümüzdeki tehdit iç tehdit rejim tehditi 16 Nisan referandumunda da alınan sonuç, unutmamız lazım 16 Nisanın hesabı kapatılmadı. Baktığımız zaman rejim tehditi var içeride,  dışarıda bir tehdit var. Dışarıda başka bir dünya var. Aslında başka dünyadada bambaşka bir gündem var. Biz orta çağa sürüklerlerken elalem Mars’a gidiyor. 2024 yılında Mars’a insan taşıyan 100 insan gidiyor. Başka bir şey konuşuyor dünya. Dengeler değişiyor.” KTÜ VE UZAKLAŞTIRILANLAR
“Genç arkadaşlarımız geldi bize uzaklaştırma verdi dediler. KTÜ laiklik söylemleri için, bugün orada olmaması gereken meclis başkanı tarafından, uzaklaştırma, tutuklama… Öyle bir şey yapmalısınki parasız eğitim, bedava yurt vermek lazım. Bu eğitimde özelleştirmeye hayır demek, eğitimde otoriterliğe hayır demek. Bu sağlık politikalarında sol demek. Sağlık her vatandaşın hakkıdır demek. Bunu söylediğim zaman arkamdan ne AK Parti gelir ne başka bir parti.
” CHP’DE ÖZ ELEŞTİRİ 
“Sözde gençler gelsin demekle olmuyor. Gençleri getirmemiz lazım. Gençlerin önünü açmamız lazım. Diyorlarki partiye kadınlar gelmiyor. Onlar gelmiyorsa siz onların ayağına gideceksiniz. Hadi devrimci CHP neden göze almıyoruz. Nerede devrimci CHP. Ekmellettin İhsanoğlu makasını hatırlıyoruz demi. Çalıştık ama adayın ne olduğunu belliydi. 16 Nisan’da biz neye karşı geldik. Sadece Recep Tayyip Erdoğan’a değil tek adamlığına karşı geldik. Cumhurbaşkanı adayımızı neden tek kişi seçiyoruz. Gelin cumhurbaşkanı adayımızı katılımcı ve bütün yerelle yapalım. Bunlar eleştiri değil, öz eleştiri.” TRABZON’DA CHP İMZASI VAR! 
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen konuşmalarına geçtiğimiz hayatını kaybettiği Turgut Özdemir’i anarak başladı. 
Pekşen “Bizim siyaset yapma modelimiz çok net. Biz Trabzon örgütü olarak bilgi ve projeyle siyaset yapmaya kararlıyız. Trabzon örgütü neye el attıysa yüzde yüz başarı sağlayıcı sonuç ortaya koydu. Karakaya içme suyunu söylediğimizde kimse ciddiye almamıştı ama içme suyunda başlayan kanser hastalıklarının ortaya çıkmasında büyük bir CHP imzası var.Asıl önemli olan Trabzon’u geri almaktır. Trabzon’u geriye almak Mustafa Kemal’i geri almaktır. Musta Kemal hiç tereddüt etmiyor. Bizim üniversitemizdeki kapıları onlara açıveriyor. Bilim insanlarına üniversitelerimizi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda destek veriyor. Anıtkabikir’i yapan Trabzon Lisesini yapan mimarda o imzayı atan mimarlardandır. Hepsinde CHP imzası olmuştur.
” MAÇKA’YI CHP ALMALI! 
“Ben Trabzon’a minnettarım. Hiç beni tanımayan insanların oy verdiği bir insanım. Belki de parlamentoda AK Parti’ye verdiğim cevaplardaki güç ön seçimin bana verdiği güçtür. Eğer Ortahisar Belediyesi ’de dahil olmak üzere ilçe belediyelerini alamazsak, bunları başarısızlık sayarım. Düzköy’ü ikiye katlamamayı başarısızlık sayarım. Ama Türk devriminin en büyük kaynağı olan Maçka’yı CHP almamasını asla reva göremeyeceğim. Maçka’da CHP bayraklar sallandırılmalı.
” TRABZON’UZ EGOMUZ YÜKSEK! 
“Trabzon’da hangi konuyu CHP Türkiye’nin gündemine taşımışsa hepsinde yüzde yüz haklılık sağlamıştır. O yüzden asla küsmeyeceğiz. Ben inanıyorum. Gelin en ücra köşesinde meydanına kadar her köşesinde yürüyelim. İnsanların bizim gözlerimize bakarken nasıl umut taşınıdığını bira görelim. Biz Trabzon’uz egomuz biraz yüksek. Ama bizim ülke için yaptıklarımız bu egoyu oluşturdu.
” SÖYLEMEYE ÇEKİNİYOR CHP 
İstanbul Milletvekili İlhan Ekici “2019 yılı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin Atatürk bölümünü dışarda tutmak kaydıyla gördüğü en büyük seçim yılıdır. Ülkelerde tek olan her şey milletin tümüne aittir. Devletimiz tekdir. Milletimiz tektir. Cumhurbaşkanı söylemeye çekiniyor ama Türkiye Cumhuriyet’i devleti tek, Türk milleti tektir.
” 2019’DA  SEÇİM ŞARTLARI 
“Bugünki cumhurbaşkanı, seçilmiş olacak cumhurbaşkanı hem cumhrubaşkanı hem başbakan, hem tsk’nın fiili başkanı böyle devam edip gidiyor. Hiçbir fanibunu taşıyamaz. Hiçbir devlet bunu taşıyamaz. Elimizde tek bir fırsat var. Cumhurbaşkanlığı seçimi. Böyle bir seçime OHAL denilen şartlarda giriyoruz. Bunun içerisinde alt başlık nezninde KHK.Bu referandumda biz başarılıydık. Çok iyi bir rakam. Ama bu referandumu kim kazandı. Yüzde 51. Yüzde 49 aldın mı kaybettin. Yüzde 51’ide Erdoğan aldı. Kim kazandı. Kim kaybetti. Demekki bu seçimde yüzde 49 49 değildir 1’dir. Naptın kaybettin. Bu yüzde 49’un üzerine göre ayarlayacağız.
” BUNUN İSMİ… 
“Cumhurbaşkanı adayımızla Londra’ya gittim, son cümlesini yayınladım. Konferansta Genel Başkana’a cumhurbaşkanlığına aday mısınız diye sordular.  Genel başkanın verdiği cevap bu seçim bir partiler seçimi değildir. Aynı zamanda bu seçim ne ad ile olursa olsun partiler ittifakı seçimi de olmayacaktır. Bu seçim eli sopalı astığı kestiği kestik mutlak tek adam idaresinde mi yönetilecektir yoksa hak hukuk adalet insan hakları ekonomik kalkınma gelir dağılımının düzenlemesi ve bütün bunları derli toplu yapmasına inandırdığımız bir parlementer sistemle mi yönetilecektir. Biz bu seçimden bir büyük demokrasi destanı yazarak çıkaracağız, bu biz sizsiniz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber