CORA UYARDI: “VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILSINLAR!”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM’de gündem ile ilgili konuşma yaparak Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği ülkelerinin terör konusunda yine sınıfta kaldığını söyledi.

Türkiye’nin başarı ile sürdürdüğü Zeytin Dalı Operasyonu’nun dünyaya yansımaları hakkında çarpıcı bir tespit yapan Salih Cora, “Türkiye'nin Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu'nu başarılı bir şekilde sürdürmesinin ardından birçok ülkenin terör konusunda yine sınıfta kaldığını görüyoruz.Amerika Birleşik Devletleri terör örgütlerine silah yardımı yaparken silah yardımı yapamayan Avrupa Birliği’ndeki birçok ülke de meydanlarını bu teröristlere teslim etmektedir.” dedi.

Avrupa’da terör örgütünün propagandasını ceplerinde taşıdıkları Türkiye Cumhuriyeti pasaportları ile yapan teröristler hakkında adli makamları göreve çağıran Salih Cora, “Avrupa Birliği ülkelerinde hain bir güruh ellerinde bölücü terör örgütlerinin paçavralarıyla gösteri yapmaktadırlar. Bunlar için biz adli makamları göreve çağırıyoruz. Üzerlerinde Türk pasaportu bulunan bu hainlerin başka ülkelerde Türkiye düşmanlığı yapmalarına rıza gösterecek hâlde değiliz. Bunların tespit edilerek, öncelikle yurda dönmeleri, döndükten sonra da yaptıklarının hesabının sorulması gerekmektedir. Yargılanmaları, pasaportlarının iptali hatta vatandaşlıktan çıkarılmaları dâhil gerekli yaptırımların uygulama sürecinin başlatılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber