Dev Yatırımları Mega Projeleri Hayata Geçirdik

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, AK Parti hükümetleri döneminde hem Türkiye’de hem de Trabzon’da yapılan yatırım hamleleri ile Türkiye’nin 2023 vizyonu yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Milletvekili Cora, “AK Parti’nin iktidarda olduğu dönemde içerde ve dışarda yaşanan tüm olumsuz gelişmeler bizi engelleyemedi. Bu süreçte hiçbir yatırım kesintiye uğramadı. Dev yatırımları, Mega projeleri hayata geçirdik. AK parti döneminde hayaller gerçek oldu. Kamu yatırımlarında Trabzon aslan payını aldı.” şeklinde konuştu.

Trabzon’un bütçeden payını ciddi oranda arttırdığının altını çizen Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Hükümetlerimiz döneminde ülke ekonomimiz ciddi bir ivme kazanmıştır. Enleri ve ilkleri gerçekleştirdik. Tarihi reformlara imza attık. Üstelik tüm bunlar hem içeriden hem de dışarıdan devletimizi zayıflatmaya, ekonomimizi çökertmeye, ülkemizi bölüp parçalamak için milletimizin içine nifak tohumu serpmeye çalışan ihanet odaklarına rağmen yapılmıştır. 2002 öncesini aziz milletimiz unutmaz. Bir gecede fakirleşen insanımız o günleri acı içinde hatırlamaktadır. Ekonomimizin toparlanması, insanlarımızın yeniden hayaller kurmaya başlaması, milletimizin refah seviyesinin yükselmeye başlamasının miladı AK Parti’dir. Bitmeyen projeler tamamlandı. Bir tanjant yolu , bir Atasu Barajı, bir Karadeniz Sahil Yolu bizim dönemimizde tamamlandı. Trabzon’umuzun ekonomik rakamları da bu söylediklerimizi doğrulamaktadır. Ekonomi Bakanlığı’nın verilerine göre 2002-2017 döneminde Trabzon’da 442 farklı yatırım bakanlık tarafından desteklenmiş ve 3,1 Milyar TL’lik yatırım şehrimizde gerçekleşmiştir. Böylelikle 10.498 hemşehrimize istihdam sağlanarak işsizlik sorununa da bir nebze olsun neşter vurulmuştur.” dedi.

İhracatta rekorlar kırdık

Trabzon’da yatırımın teşvik edilmesi maksadıyla şehirde bulunan firmalara ihracat desteği verildiğini ve bununla birlikte ihracat rekorları kırıldığını belirten Salih Cora, “2013 yılından bu yana Trabzon’daki firmalara toplamda 219,2 Milyon TL tutarında ihracat desteği sağlanmıştır. Trabzon’un ihracatı 2002 yılında 234 Milyon Dolar seviyesindeyken, 2017’ye geldiğimizde bu rakam yaklaşık 5 kat artmış ve 1,19 Milyar Dolar olmuştur. 2002 yılında şehrimizden sadece 71 farklı ülkeye ihracat yapılırken bu rakam bugünlerde 110’a çıkartılmıştır. Trabzon ihracat rekorlarını AK Parti döneminde kırmış, şehrimiz tarihsel misyonuna uygun olarak bölgenin ticaret merkezi haline gelmiştir. Mega projelerimizden olan Yatırım Adası da faaliyete geçtiği zaman bu rakamlar patlama yapacak Trabzon’umuz lider şehir hüviyetindedir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin ekonomi liginde sürekli yükseldiğini belirten Salih Cora, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz iyi manada kabuk değiştirmiş, dev yatırımlarla ekonomisi sarsılmaz bir hal almıştır. Tüm dünyanın ekonomik krizle boğuştuğu dönemde bile kriz bizi teğet geçmiş ve yatırım hamlelerimiz aksamamıştı. Son 2,5 yılda ülke olarak yaşadıklarımızı hatırlayalım. Bu ülkede darbe girişimi oldu, sınır ötesinde güvenliğimiz için iki büyük operasyon gerçekleştirdik. Tüm bunları bahane edip yatırımları durdurmak zorunda kaldık diyerek halkımızdan anlayış da bekleyebilirdik. Ancak biz bunu yapmadık. İçeride hain şebekelere, dışarıda varlığımıza kast eden zalim güçlere rağmen yatırımları durdurmadık. Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek gibi bir hedefi var. Önce Allah’ın izni

sonra yüksek feraset sahibi milletimizin desteği ile bu hedef gerçekleşecek ve daha güçlü, daha büyük lider ülke Türkiye mazlumların umudu olmayı sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber