DP Genel başkanı Gültekin Uysal "Yeni Sistem İttifakları Mecburiyet Haline Getirdi"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, "DP olarak, gücümüz, kuvvetimiz yettiği oranda seçim çevrelerinde aday gösterme noktasında çalışmalarımızı bir yandan yapacağız. Çünkü yeni bir seçim geçirdik. İster istemez birtakım organizasyonlarla teşkilatlarımızda yeniden düzenlemeye ihtiyacımız var." dedi.

"Yeni sistem ittifakları mecburiyet haline getirdi"

DP Genel Başkanı Uysal, Afyonkarahisar'daki düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerde ittifak konusuna değinerek "Artık siyasal mücadele salt siyasi partilerin mücadelesi olmaktan çıktı. Çünkü, ister istemez Türkiye'deki mücadele yüzde 50 bandında bir birlikteliği, her cephe için birliktelik ittifakı altında ister resmi isterse fiili bir mecburiyet haline getirdi. Biz bu zamana kadar açıkçası aynı siyasi çerçevede duruyoruz. Türkiye'deki toplumsal muhalefetin meşru alanını genişletmeye ihtiyaç var. Sadece siyasal paydaşları itibariyle değil, sivil, siyasi ve iktisadi tüm unsurlarıyla beraber buna büyük ihtiyacımız var" dedi.

İttifak tekliflerine kapıları açtı

Henüz bir ittifak içinde olmadıklarının altını çizen Uysal, ittifak tekliflerine açık olduklarını belirterek "Bu zamana kadar oturup konuşulmuş somut bir durum yok ama farklı bir zaman dilimi var. DP olarak, gücümüz, kuvvetimiz yettiği oranda seçim çevrelerinde aday gösterme noktasında çalışmalarımızı bir yandan yapacağız. Çünkü yeni bir seçim geçirdik. İster istemez bir takım organizasyonlarla teşkilatlarımızda yeniden düzenlemeye ihtiyacımız var." diye konuştu".

“Kapalı kapılar arkasında bir müzakere mi yapıldı? Papaz verdik, karşılığında ne aldık?”

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Kütahya’da düzenlediği basın toplantısında ABD’li Rahip Brunson hakkındaki mahkeme kararı ile ilgili konuştu.
“Milletimizin sorduğu soruları onlar adına bir kez de biz sile getirelim” diyen Uysal, iktidara sorularını şöyle sıraladı:
“İşlemeyen hukuk sistemi içerisinde, milletimiz nerede hakkını hukukunu koruyacak?

Hukukumuzu kendi beyanlarıyla sorgulatır hale getirdiler. Gün sonunda saç kesilip önümüze dökülünce ABD'nin yargıya değil siyasi erke teşekkürüne tanık olduk. Madem Papaz FETÖ ve PKK ile irtibatla casusluk suçu işledi, bu suçun cezası 3 yıl mıydı? Suçu yoktu neden tutukladınız, suçluysa niye serbest bıraktınız?

Gizli tanık ifadeleri ile bir kişi aylarca tutuklanıyor, ifadeler geri çekilince serbest kalıyorsa adalete nasıl güvenebiliriz?

Brunson konusunda ne kadar inkar edilirse edilsin, verilen karar; siyasi iradenin yargıya müdahalesini bizlere açık bir şekilde gösterdi. Kapalı kapılar arkasında bir müzakere mi yapıldı? Papaz verdik, karşılığında ne aldık?

Mevzuatta adı "gizli" lakin 12 Ekim'de ortaya çıktığı hali ile "yalancı" tanıklık yapanlardan adaleti yanıltmaya ve bu tanık ifadelerini ekranlara taşıyanlar hakkında da kamuoyunu yanıltmaya teşebbüsten işlem yapılacak mı?

Güçler ayrılığı kesin olarak birbirinden ayrıldı diye Meclis kürsüsünden haykıranlar, bu karar sonrası ne düşünüyorlar?

Ağzınızdan düşürmediğiniz "Mahkeme-i Kübra"nın ne demek olduğunu biliyor musunuz?”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber