banner240
banner237
banner238

Salih Cora : Trabzon'nun Buna İhtiyacı Var

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Orta Ölçekli Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Alemdaroğlu, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan ve beraberindekiler ile Trabzon için hazırlanan Yeni Sanayi Sitesi Projesi'ni konuştu. 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve beraberindekiler ile Trabzon Orta Ölçekli Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu'nu ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon'da hali hazırda hizmet veren sanayi sitelerinin Trabzon'a yakışmadığını söyledi. Cora, burada yaptığı konuşmada "Bu konu hakkında sürekli vekil arkadaşlarımız ile bir araya gelerek Trabzon için ne yapmamız gerektiğini sürekli istişare yapmaktayız. Sizlerin yapmış olduğu bu projeye Trabzon ve Trabzon halkının ihtiyacı vardır. Biz hükümet olarak bu tip sanayi alanları için büyük oranlarda teşvikler sağlamaktayız. Kanuni Bulvarı üzerinde bu proje uygun bir alan tespit edilerek TOKİ ve ya Bilim ve Sanayi Bakanlığı ile birlikte hayata geçirmeliyiz. Biz bu vizyon projenin Trabzonumuza kazandırılması için her daim elimizden geleni yapar, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm mercilere taşırız. Çünkü Trabzon'umuzun bu projeye acilen ihtiyacı vardır. Bunun için de Trabzon'un kalkınması için bu projeye destek verilmelidir" dedi. 

"2 bin dönümlük araziye ihtiyaç var" 

Kooperatif Başkanı Gökçen Alemdaroğlu da hazırladıkları proje ile ilgili bir sunumda bulunarak "Bölgemizde bulunan sanayi alanımız yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu sanayi alanlarını Trabzon'a kazandıranlara sizler aracılığı ile tekrardan teşekkür ederiz. Lakin Trabzon büyümekte olan bir şehir. Ancak halihazırda olan sanayi sitelerimiz bu şehire yetmez olmuştur. Esnaflarımızın iş yerleri büyüyemez olmuştur. Bu sıkıntıları tüm dernek ve odalar olarak görmüş birliktelikle beraber hareket ederek Trabzon'umuzu daha güzel ve daha geniş bir alanda her türlü teknolojiye uygun bir Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kazandırmak için 1,5 yıl önce başlattığımız ve tür Ar-Ge çalışmalarının bittiği projemizi ortaya çıkartmış bulunuyoruz. 2 bin dönümlük bir araziye ihtiyaç duyduğumuz bu projemizin içerisinde 2 bin adet dükkan,cami, Sanat Lisesi, futbol sahası, üretim yapılan ürünler için sergi alanları vb. tüm sosyal alanlar düşünülmüştür" diye konuştu. 

"İşsizliğe çare olacak" 

Yeni sanayi sitesinin aynı zamanda şehrin ve Türkiye'nin kanayan yarası işsizliğe de çare olacağını kaydeden Alemdaroğlu "Yapmış olduğumuz bu projede kuracak olduğumuz sanat liseleri ile artık dışarıdan işçi bulmak ve getirmek zorunda kalmayacağız. Kendi işçimizi kendimiz yetiştirecek ve bu sayede yönelemediğimiz orta ölçekli farklı sanayi dallarına da yönelim olacak ve kendi üretimini yapan bir şehir konumuna gelerek sağlayacağımız işçi istihdamı ile de göç veren bir şehir değil göç alan bir şehir olacağız. Bu büyük proje sayesinde çalışan 20 bin işçi ve işçilerimizin aileleri ile birlikte 150 bin kişinin de sorumluluğunu üzerine yüklenecek bir sanayi sitesi olacatır" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber