AİLECE SPOR!

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ortahisar Belediyesi, önemli bir etkinlik başlattı. Çocukların sporla daha çok iç içe olmasına rağımen anne-babaların hareketsiz yaşama devam ettiklerine dikkat çekilen ‘Ortahisar Aile Boyu Spor Yapıyor’ adlı organizasyon için yüzlerce kişi Beşirli Spor Kompleksine koştu. Çocuklarıyla birlikte tesislere gelen anne-babalar, bokstan eskrime, hentboldan judo ve karateye, tekvandodan tenis ve satranca kadar birçok branşta beraber spor yaptılar.

Bundan sonra her ay bu tür etkinliklerin tekrarlanacağını ifade eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Son yıllarda çocuklarda spor bilinci artmaya başladı. Modern tesislerimize gelenlerin sayısı sürekli yükseliyor. Tabi ki onları spora yönlendiren anne-babalar. Ancak kendileri spor yapmıyor. Bazen anne-babalar çocukları salonlara getiriyor, kendileri kenarda oturuyor. Halbuki çocukları antrenman yaparken kendileri aynı kompleks içinde masa tenisi, voleybol, badminton, dilediği hangi spor varsa yapabilir. Bu etkinlikte halkımıza bunu anlatmaya çalıştık ve ilk organizasyonda katılımın yüksek olmasından memnun kaldık” dedi.

‘Ortahisar Aile Boyu Spor Yapıyor’ projesini çok önemsediklerini ifade eden Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, “Burada amaç, ailenin bütün fertlerinin spor yapması. Anne-babalar, çocukları ile aynı anda spor yapabilir. Bu etkinliğe gösterilen ilgi çok sevindirici” derken, Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi de, “Modern tesislerimiz ve her yaştan insana bilinçli spor yaptıracak uzman antrenörlerimiz var” diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altınay, “Öncelikle anne-babalar çocuklarına örnek olmalı. Onları spor yaparken gören çocuklar daha bilinçli olarak bu işe yönelir” derken, Özel Kalem Müdürü Hasan Selim de, “Gördük ki veliler spor yaparken keyifli dakikalar geçirdi. Sporun hem eğlence, hem de sağlık için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber