banner240
banner237
banner238

Amatör Spor Haftası ödül töreni düzenlendi

Amatör Spor Haftası ödül töreninde katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gençlerin amatör spor ile zararlı alışkanlıklardan korunmasının önemine dikkat çekerken, “Bu amaçla mesailerini amatör spora veren şehrimizin değerli spor insanlarına halkımız adına özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Amatör Spor Haftası’ kutlamaları kapsamında Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonlarda dereceye girenlere ve Trabzon’da sporun ‘en’leri seçilen isimlere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

ASKF Trabzon Şubesi’nde düzenlenen törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, amatör sporun toplumlar için büyük önem taşıdığını ifade etti. Gençlerin amatör spor ile zararlı alışkanlıklardan korunmasının önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Bu amaçla mesailerini amatör spora veren şehrimizin değerli spor insanlarına halkımız adına özellikle teşekkür ediyorum. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ vecizesini hatırlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ vecizesi ile anlıyoruz ki spor en güzel ahlakı, barışı ve kardeşliği kazandırıyor” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak spora imkânlar ölçüsünde her alanda destek olmaya devam edeceklerini kaydeden Gümrükçüğlu, “Büyükşehir Belediyespor Kulübümüz 10 branşta 538’i lisanslı olmak üzere yaklaşık 980 sporcu ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Sporcularımız gerek ulusal gerekse uluslararası turnuvalarda aldıkları sonuçlar ile hepimizi gururlandırmaktadır

ASKF Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Cahit Erdem de konuşmasında amatör sporun önemine değindi. Erdem, “Amatör spor sevgi demektir, kardeşlik demektir, karşılıksız hizmet demektir. Burada ödül vereceğimiz ‘en’lerimiz amatör spora o kadar katkı sağladıkları ki kendilerini efsane olarak nitelendiriyoruz. Gönül istiyor ki küçük kardeşlerimizde ilerleyen yıllarda aynı şekilde anılsınlar. Türkiye’nin 81 ilinde Amatör Spor Haftası kutlanıyor. Çünkü parasız yapılan spora, amatör spora dikkat çekmek istiyoruz. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise, Amatör Spor Haftasının ardından büyük bir hızla Kış Spor Okulları faaliyetlerinin başlayacağını, diğer projelerle her yaştan insanı sporla buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

AMATÖR SPOR HAFTASI

Her yaştan herkese spor yaptırmak, hareketsiz yaşama son vermek, gençleri sporla buluşturarak zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri 8-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Etkinlikler, atletizm yarışları ve görme engelliler satranç müsabakaları ile başladı. Hafta boyunca karate, judo, eskrim, görme engelliler futbol, hentbol, karate, masa tenisi, satranç ve veteranların katıldığı futbol müsabakaları yapıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber