BATMİNTONA HUCUM

Eğlenceli ve sakatlık riskinin az olmasının yanı sıra bu branşı yapanların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimdeki katkısı nedeniyle badminton sporuna olan ilgi, son dönemlerde hızla artıyor.

Çocuklarını Trabzon Gençlik ve Spor İl-İlçe Müdürlüklerince açılan badminton kurslarına kaydettiren velilerin sayısın çoğalmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Hız, zeka ve estetiği birleştiren badminton sporunun faydaları saymakla bitmiyor. Öte yandan çocukların sporla buluşması ve boş zamanlarını teknolojik aletlerle değil de bu şekilde geçirmesi son derece önemli ve umut verici. Biz de bütün imkanları seferber ederek en iyi ortamlarda spor yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

KEYİFLİ ÇALIŞMALAR

Yomra Cimnastik Salonunda devam eden kurslara katılımın her geçen gün arttığını ifade eden İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu, “Son dönemlerde veliler sürekli arayarak çocuklarını badminton kurslarına kaydettirmek istiyor. Antrenmanlar son derece keyifli  geçiyor” derken, badminton antrenörü Deniz Semerci de, her yaştan kişinin yapabileceği nadir bir branş olduğuna dikkat çekti. 

Antrenör Semerci, “Bu branşı yapanlar sürekli hareket halinde olduğu için vücuttaki zararlı yağlar yakılır, enerji artar. Çeviklik kazandırır, ani reaksiyon karşısında çabuk karar verme yetisini güçlendirir. Kişiye dinamik denge kazandırır, kas ve kemikleri güçlendirir. Öte yandan kişinin özgüveninin artmasına, sosyal gelişime katkı sağlar” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber