Çalımbay oyuncuları uyardı! "Kovalamayın..."

Ligde oynadığı son 6 maçında 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan bordo-mavililer, 23'üncü hafta mücadelesinde bugün deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. 6 maçtır galibiyet özlemi çeken Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor karşısında kötü gidişe son vermeyi arzuluyor.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Aytemiz Alanyaspor'la oynanacak kritik maç öncesi galibiyet şifrelerini oyuncularıyla paylaştı. Ligin en hızlı futbolunu oynayan ekiplerden birisi olan Alanyaspor'a karşı oyuncularının rakibine yakın durmasını isteyen Çalımbay, özellikle talebelerinin sahada birbirleri ile konuşmasını istiyor. 54 yaşındaki çalıştırıcı, futbolcularına "Maç içerisinde birbiriniz ile konuşmuyorsunuz. En büyük eksikliğimiz bu.

Birbirinizle konuşun ve rakibe yakın oynayın" emri verdi. 

BİRBİRİNİZİN AÇIKLARINI KAPATIN 

Çalımbay, özellikle hızlı ve etkili ayaklara sahip olan Antalya temsilcisi için oyuncularına boş alanları kapatmaları konusunda da sık sık brifingler vererek, "Bir arkadaşınız bir oyuncuya yöneldiği zaman diğeri onun boşluğunu kapatsın. Kucka rakibini mi karşıladı, Okay onun yerini kapatsın. Okay'dan boşluk mu doğdu, Hüseyin o açığı kapasın" şeklinde konuştu.

Oyuncularından akıllı koşular yapmasını da isteyen Çalımbay, "Maç içerisinde rakibi kovalayarak enerjinizi tüketmeyin. Doğru koşular ve akıllı futbol sonucu getirecektir" dedi. (Fotomaç) 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber