banner240
banner237
banner238

​​​​​​​Geleceğin Sporcuları Yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde yürüttüğü ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin ikinci etabı Beşirli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Projenin 2. Etap çalışmalarını izleyen  Vali Yücel Yavuz ve il protokolü, genç sporcularla bir araya geldi.

  Sportif Yetenek Tarama projesinin  olimpiyatlar ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştirmeyi hedeflediğini belirten  Vali Yücel Yavuz  “Türkiye’mizde çok şey değişiyor. Millet olarak artık geleceğe güvenle bakıyoruz. Gençlik ve  Spor Bakanlığımız daha bilimsel ve kurallara bağlı bir çalışma başlattı.  Trabzon genelinde yaklaşık 5 bin 100 öğrencimiz yetenek testinden geçti. 1250 ’ye yakın öğrencimiz bu testten farklı değerlendirmelerden geçerek 8 hafta boyunca yine eğitime tabi tutulacaklar. Bu eğitim ardından çocukların hangi spor dalında başarılı olacağı belirlenecek. İleriye dönük yapılan bu projeyle olimpiyatlarda, uluslararası müsabakalarda ülkemizi, bayrağımızı, en iyi şekilde temsil edecek bir nesil oluşturacağız.

Turkcell’in sponsorluğunda gerçekleştirilen proje  Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, kaymakamlıklarımız belediyelerimiz ve velilerimizle birlikte bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için elimizden geleni yapıyoruz. Bu güzel projenin başarılı olacağına inanıyoruz. Tesislerimiz ve imkanlarımız çok yeterli. Bize de düşen bu imkanları ve altyapıyı iyi kullanıp sporcularımızı daha başarılı hale getirmeliyiz. Özellikle ailelerimiz çocuklarımızı bu konuda desteklerse geleceğe yönelik başarıyı sağlarız. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber