ORTAHİSAR İMKB MESLEKÎ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ FAİR PLAY ÖDÜLÜNÜ ALDI

Törene Ortahisar İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Lütfüye Kul, Müdür Yardımcısı Hakkı Uzun ve futsal takımı oyuncuları katıldı. 

Bilindiği gibi  Sportif Fair Play Davranış Dalında Trabzon/Ortahisar İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi 2017 yılı fair play ödülüne layık görülmüştü. TMOK, rakipleri kaza yaptığı için final maçına çıkmayıp ikincilikle yetinen, rakiplerini şampiyon yapan okulun bu örnek davranışını görmezden gelmemişti.
Ortahisar İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinin 2017 yılı fair play ödülüne layık görüldüğü olayı şöyle bir hatırlayalım. Bilindiği gibi 2017 Aralık'ında Trabzon gündemine düşen üzücü bir haber vardı. Haberde Trabzon Spor Lisesi Kız Futsal Takımı öğrencileri Okullararası Kızlar Futsal Şampiyonası maçından dönerlerken kaza geçirmişlerdi. Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Kız Futsal Takımı´nı 1-0 yenen Trabzon Spor Lisesi Kız Futsal Takımı oyuncularının sevinçleri kursaklarında kalmıştı.


Trabzon Spor Lisesi Kız Futsal Takımı finale çıkmıştı ama as kadroda oynayan en değerli oyuncuları kazada yaralandıkları için diğer finalist İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Futsal Takımı karşısına çok eksik çıkacaklardı. Yani İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Futsal Takımı çok büyük bir avantajla maça çıkacaktı. Fakat işin bu noktasında çok enteresan bir şey olmuştu. İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Futsal Takımı, rakiplerinin zayıflığından yararlanıp şampiyon olmak yerine, final maçına çıkmayarak tabir caizse kolu kanadı kırılan diğer finalist Trabzon Spor Lisesi Kız Futsal Takımını şampiyon yapmıştı. İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Futsal Takımının yaptığı çok büyük bir fair play örneğiydi. Üstelik Fair Play de sınır tanımayan İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfüye KUL rakip takımın kupasını kendi elleriyle vermişti.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) "İyiye, doğruya, güzele" sloganı ile bu yıl 36.’sını düzenlediği 2017 Türkiye Fair Play Ödül Töreni 22 Mayıs 2018 Salı günü Olimpiyatevi'nde gerçekleşti. Fair Play ruhuna uygun davranışları ile 22 kişi ve kuruluş ödüllendirilirken; törende ayrıca PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden milli sporcularımıza da Olimpiyat rozetleri takdim edildi.
Ödül törenine geçilmesinin ardından dünyaca ünlü halterci ve Naim Süleymanoğlu’nun spor kariyerindeki en büyük rakiplerinden Valerios Leonidis adına ödül alan Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Capralos ise “Spor tüm ulusların birliğini, kardeşliğini sağlayan, bir araya getiren bir araç. Sporda rekabet, iki rakibin dostluk ve arkadaşlığına dönüşür. Globalleşen dünyada Olimpiyat Oyunları insanları dil, din, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin bir araya getiren en önemli unsur haline geldi. Naim ve Valerios’un dostluğu bunun en somut örneğidir. Bugün bu ödülü Valerios adına almaktan dolayı büyük bir onur ve gurur duyuyorum” açıklamasında bulundu.
TMOK Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile TMOK Fair Play Komisyonu Üyelerinin ödüle layık görülen kişi ve kuruluşlara ödüllerini takdim etmesinin ardından tören sona erdi. 
Trabzon´umuzun yüz akı olan öğrencilerimiz insanlığın ve fair play´in kupadan daha önemli olduğunu davranışlarıyla göstermişlerdir. Genç kızlarımızı, antrenörleri Coşkun KÖR´ü, okul müdürü Lütfüye KUL´u, Müdür Yardımcısı Hakkı UZUN’u bu anlamlı ve örnek davranışlarından dolayı bir kere daha yürekten kutluyoruz. Onlar fair play ödülünü fazlasıyla hak ettiler. Hayırlı uğurlu olsun.
Sporda şiddetin ve haksız rekabetin tavan yaptığı, bu nedenle sürekli konuşulduğu ve tartışıldığı zamanımızda İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Futsal Takımı oyuncularının ve okul yetkililerinin yaptığı bu güzel hareket her türlü takdire şayandır. 
Hangi branşta olursa olsun Türkiye´de bu güzel hareket bütün takımlara örnek olmalıdır. Bu gibi örnek hareketler artarsa spor daha da güzelleşerek gerçek amacına uygun olarak devam edecektir. Böyle güzelliklerin devamını diliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber