banner240
banner237
banner238

SPOR SADECE FUTBOL MUDUR?

                Hafta sonu Trabzon’da Trabzonspor’un olağan genel kurulu vardı. Ahmet Ağaoğlu, tek listeyle seçime girdi ve 790 oyla 46’ıncı yönetim kurulunu oluşturdu.

                Tabi ki yenilenmiş ve dinç bir kadroyla Bordo Mavilileri 3 yıl daha yönetecek. Trabzon’da spor camiasının, Ağaoğlu’nun arkasında olduğunu biliyoruz. Umarız bu destek, iyi günde, kötü günde kesintisiz devam eder. Eski para ile katrilyona dayanmış borç yükünü azalta azalta bitirirler ve Trabzonsporu geleceğe sağlam adımlarla taşırlar.

                Benim asıl gelmek istediğim konu başka. Genel Kurul yapılırken ve Trabzonspor, deplasmanda Kayserispor’u 2 – 0 yenerken, Trabzon’umuzda başa bir spor etkinliği daha yapıldı. Sessiz sedasız başlayıp biten bu etkinlikte tam 484 sporcu yarıştı. Aileleriyle birlikte belki de bin kiş Trabzon’a geldi. Hiç birimizin haberi olmadı. Kongre ve Maç diyebilirsiniz ama bunlar olmasaydı da yine haberimiz olmayacaktı. Çünkü sporun sadece futbol olduğu sahte gerçeği on yıllardır bizi meşgul ediyor.

                Büyükler epe – kılıç, U10, U12, U14 epe açık turnuvası dersem kaçınız bunun bir eskrim şampiyonası olduğunu anlarsınız?

                Sizin haberiniz olmadı da benim olacak mıydı? Modern Pentatlon sporu yapan kadim dostlarımız Polat ailesinin Avrupa Şampiyonu kızları Yaren Polat’ı blmeseydim; olmayacaktı.

                Modern Pentatlon, 5’li bir spor. İçinde Yüzme, Koşu, Binicilik, Atış ve Eskrim var. Bu yüzden şampiyon kızımız, eskrim müsabakaları için Trabzon’a geldi. 18 ilden, 31 spor kulübünden kızlı erkekli 484 sporcu, Beşirli’deki Çok Amaçlı Spor Salonunda, 2 gün boyunca kıyasıya bir mücadele verdi. Buradan geleceğin şampiyonları çıkacak belki de.

                Onca vilayet varken neden Trabzon diye soracak olursanız, Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı’nın Trabzonlu olduğunu söylersek yeterli olur sanırım. Ayrıca Eskrim İl Temsilcisi Faik Ahmet Öztürk’ün de üstün gayretini unutmamak lazım. Trabzonspor kongre üyesi olduğu halde, seçime rağmen salondan hiç ayrılmadı. Eskrim Federasyonu eski Başkanı Müminhan Bilgin’i de unutmuş değiliz.

                Yaren Polat’tan biraz bahsetmek istiyorum. Henüz 17 yaşında ve Avrupa’da İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağımızı göndere çektirdi. Ayrıca dünyanın bir ucunda ülkemizi temsil ediyor. Ankara’da bir özel lisede son sınıf öğrencisi olan Yaren Polat’ın eğitim alanındaki hedefleri de büyük. Daha doğrusu, eğitimle sporu aynı anda götürmekte kararlı. Bu yüzden Pazar sabahının soğuğunda, Beşirli sahillerinde 1 buçuk saat koştu ve bizi de peşinde koşturdu.

                Nihayet, futbolun dışındaki diğer spor dallarına da eğilmek gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bireysel ve takım sporlarına önem vermek gerekiyor. Biz basın mensupları olarak biraz daha ilgilenirsek sanırım bu spor dalları da üvey evlat olmaktan kurtulur ve hak ettiği ilgiyi görür. Çünkü spor sadece futbol değildir. Onlarca spor dalı da, Yüz milyarlarca liralık rantı olan futbol kadar olmasa da belirli bir ilgiyi hak ediyor.

                Uluslararası müsabakalarda, sessiz sedasız madalyalar kazandıklarına, bayrağımızı göndere çektirdiklerine göre, haklı değil miyim?

                Muahbbetle efendim!

HABER: TAHİR ORHAN

               

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber