Birey tekâmül etmek için tekâmül yolunda yürümeli ve tekâmül araçlarını kullanmalıdır. Dünyevi yaşam bir okul veya dersler, sınavlar silsilesi değildir. Dünyevi yaşam sadece ekilenlerin biçilmesidir. Birey hayatındaki eylemleriyle ne ekerse onu da biçer.
İnsanlar sık sık şunu soruyor: “Tekâmülün neresindeyim?” Cevap: “Eğer tekâmül yolunda değilsen, tekâmülün hiçbir yerindesin demektir.” Tekâmül, kendiliğinden gerçekleşen bir olgu değildir, tekâmül yolunda meydana gelen bir süreçtir. 
Ayrıca tekâmül  bir akıtır. Onun herhangi bir yeri yoktur. Tekâmül etmek tekâmül akışında olmak demektir. Tekâmül olgunun en büyük sırrı, kesin belirtilerinin olmamasıdır. Yani tekâmül kesinleşebilecek bir olgu değildir. 
Fakat tekâmül yolunda ilerleyen aydınlanmış insan gitgide belirli özelliklere ve erdemlere sahip olmaktadır. Bunlardan bazıları koşulsuz sevgi, şefkat, duygusallık, yargısız olmak, affedicilik, pozitif düşünmek, gözlemci olmak, farkında olmak, anı  yaşamak vs. 
Bu önemli meziyetler tekâmül yolunda kendiliğinden gelişmektedir. Bunun için ayrıca çabalamak ve yapay eylemlerde bulunmak gerekmez. Oysa tekâmülün gerçekten be olduğunu bilmeyenler, bu erdemleri elde etmek için çabalamakta ve hiçbir yere varamamaktadır.
Gerçek şu ki, hiç bir öğreti insanın tekâmülünü sağlamaz. Çünkü öğreti, inançlara sahip olmak demektir inanç ise kölelik demektir. Tekâmül etmek için birey, toplum tarafından dayatılmış bütün inançlardan özgür olmalıdır.
Bunun için dışa değil içe yolculuk yapılmalıdır. Orijinal Yoga Sistemi sayesinde tam bir içe dönüş yaparak, tekâmül ve değişim yolculuğuna başlayabilirsiniz. Bu konuda ilk ve tek eser Akif Manaf Tekâmül Nedir ve Nasıl Tekâmül edilir? Kitabını tavsiye ederim.
Dünyada ilk ve tek Tekâmülü anlatan ve yol gösteren bir başyapıttır.
HERKESİN TEKÂMÜL ETMESİ DİLEĞİMLE!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber