banner240
banner237
banner238

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ GENÇ AKADEMİSYENİ İKİ KİTAP YAZDI

“Güncel Bankacılık Hukuku” ile “Ticari Bankalarda Fon Yönetimi ve Türk Bankacılık Sistemi” isimli kitaplarını yazan Girişimcilik-Yenilikçilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Murat ŞAHİN, kitap çalışmalarının uzun yıllar süren araştırmaların ve akademik birikimlerin sonucu ortaya çıktığını ifade etti. Ülkemizde bankacılık sisteminin gelişmesinde bilimsel araştırmaların önemli olduğunu vurgulayan Şahin, ülkemizin kalkınmasında Türk Bankacılık sisteminin büyük rol oynadığını ve son yıllarda Dünya’da, çağdaş bankacılık sisteminin trendlerinin ekonomimizde yer bulması açısından yayınlanan bu iki eserin, gelişmelere öncülük edeceğini vurguladı. Ayrıca bu iki eserden, üniversite öğrencilerinin ders kitabı olarak faydalanabileceğini bunun yanı sıra araştırmacıların, bankacılık sektörü çalışanların ve bilimsel çalışmalarını yürüten ilgili kesimler için eserlerin büyük bir kaynak niteliği taşıdığını belirtti.

Şahin yaptığı açıklamada ‘’Bankacılığın başlangıcı MÖ. 3500 yılına kadar Sümer, Babil ve eski Yunan medeniyetlerine dayanmaktadır. Paranın icat edilmesiyle Dünya’da ticaretin gelişmesi parasal tarihin bir başlangıcı olmuştur. Bu durum paranın ortak bir hesap birimi olması, kolay taşına bilmesi, herkesçe bilinen bir değerleri ifade etmesi gibi gerekliliklerin ortaya konmasına vesile olmuştur. 1900’lü yılların başlarında ise Dünya’da modern bankacılık uygulamaları gözlemlenmeye başlanmıştır. Ülkemizde de Osmanlı Döneminde Tanzimat’ın ilanı ile yabancı bankalarla başlayan Türk bankacılığı, Cumhuriyet Döneminde ivme kazanarak günümüze kadar gelmiştir.

Mart 2018 itibariyle Türk Bankacılık sisteminde faaliyet gösteren banka sayısı 52’dir. 193 binin üzerinde istihdam sağlayan sektör ülkemizde 10 binin üzerinde şube sayısına sahiptir. Ülkemizde her konuda önemli yere sahip olan bankacılık sektörü için bilimsel literatüre yakın gelecekte de bitmesi planlanan birkaç eser daha tarafımızca eklenecektir. Bu anlamda bilimsel yayınlarda üniversitemiz başarıyla öncülük edecektir’’cümlelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber