banner240
banner237
banner238

HAFİF RAYLI SİSTEM PROĞRAMA ALINACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı oturumlarına devam edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesini görüştüklerini ifade ederken, “Projeyi hazırlayıp bakanlığımıza iletmiştik. Sayın Bakanımız bütçe imkânlarını inceleyerek süreçte Trabzon’a kazandırılacağını belirttiler” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile gün boyu Trabzon’da temaslarda bulunduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Gece 22.00’a kadar beraberdik. Bilindiği gibi Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi, belediyemizce hazırlanmıştır. Hazırladığımız projeyi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüze iletmiştik. Sayın Bakanımıza projenin Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne teslim edildiğini tekraren arz etmiş oldum. Konuya vakıflar. Bütçe imkânlarını değerlendirip programa alacaklarını söylediler. Böylece biz bakanlığımıza borçlanmış olacağız. 20-30 yıl vade ile borçlanıp, modern şehirlerde olması gereken bu önemli eseri inşaAllah şehrimize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

ALTINDERE VADİSİ YENİ YAŞAM PROJESİ

Öte yandan Maçka ilçesinin Altındere Vadisi’nde turizm için yapılması planlanan Altındere Vadisi Yeni Yaşam Projesi (kır kahvesi, kır lokantası, idari ve ziyaretçi merkezi yapımı işi) 2018 Performans Programına oy birliği ile dâhil edildi. Başkan Gümrükçüoğlu, “DOKA ile birlikte yürüttüğümüz bir proje bu. Sümela’ya çıkan Altındere Vadisi’nde yapılacak olan çok güzel bir çalışma bu. Sümela’da yapılacak olan teleferik için de iş ve işlemler tamamlandı. Onun da ihale hazırlıkları ile birlikte Altındere Vadisi’ndeki bu düzenlemenin turizme çok önemli katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber