banner240
banner237
banner238

Tabakhane’de durmak yok

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımına devam ediyor. Tabakhane’nin kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığı Pazarkapı Kavşağı ile Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmının rekreasyon yapım çalışmalarına devam edilirken Pazarkapı Kavşağı’nın kuzey kısmında bulunan Kadınlar Hali bölgesinde de kamulaştırılan binaların yıkımı sürdürülüyor.

Bu kapsamda son gerçekleştirilen yıkımlarla Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılan bina sayısı 653’e ulaştı. Toplamda 680 binanın yıkılacağı bölgede 672 binanın kamulaştırılması tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane’de çalışmalarına çok yönlü olarak devam ettiklerini ifade etti. Tabakhane’nin önemli bir kısmında rekreasyon yapım çalışmalarının TOKİ tarafından sürdürüldüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, “Tabakhane’nin kuzey kısmında da ülkemizin en modern Köy Pazarını şehrimize kazandırmış olacağız.

Bölgede ayrıca Pazarkapı Kavşağının akıllı kavşak olarak yeniden düzenlenmesi çalışmalarına da Karayollarınca devam edilmektedir. Bu bölge sadece şehrimizin değil, bölgemizin, ülkemizin modern yaşam alanlarından biri Trabzon’umuza kazandırılmış olacaktır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber