banner240
banner237
banner238

TELEFERİK PROJESİ TAMAM

TELEFERİK PROJESİ TAMAM
Akçaabat Belediyesince yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanan teleferik projesinde istasyon yerleri ve kalkış noktaları belirlendi, ihalesi yapılacak.
Projelendirme aşaması tamamlanan teleferik projesinde toplamda üç istasyon olacak. Başlangıç istasyonu Cumhuriyet Parkı’nın deniz tarafında olması kararlaştırılan teleferiğin ikinci istasyonu Ortamahalle’nin arka kısmında yer alırken son istasyonu ise ilçemizin önemli turizm mekanlarındanolan Akçatepe Tesislerinde olacak.
Akçaabat’ın turizmine değer katmak için önemli bir adım olduğu öngörülen teleferik projesi için proje yetkilileri ve belediyemiz teknik elemanları ile bir araya gelerek proje üzerinde incelemelerde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Teleferik için projelendirme aşaması tamamlandı. İstasyon yerleri ve ilk kalkış noktası belirlendi. Projenin şu anda hazırlıklarının tamamlanmış olmasıyla önümüzdeki zamanlarda yap-işlet-devret modeliyle ihale edilmesini tasarlamaktayız. Vatandaşların Akçaabat’ın sahil kesimini ve Ortamahalle’yi havadan görebileceği, yukarılara çıkıldıkça seyrine doyum olmayan eşsiz manzaralara tanıklık edebileceği teleferik, turizmin yanı sıra ulaşım ve kültürel açıdan da önemli bir yatırım olacak.” dedi.
Turizm açısından bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek olan teleferik projesinin en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber