Trabzon’a 7,75 Milyon TL'lik Yatırım

"2006 yılından beri uyguladığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Program”ı ile yatırımcılara % 50 hibe desteği verilecektir. Programla doğal kaynaklar ve çevrenin korunması, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal alanda yaşayan toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına yönelik uygulamalar hayata geçirilecektir.

Bu program kapsamında 2006-2018 yılları arasında uygulanan 11 Etapta

● 81 adet tarıma dayalı projeye 21,66 milyon TL,

● Devam eden 11 Adet tarıma dayalı projeye 6,86 TL olmak üzere,

toplam 28,52 milyon TL hibe desteğinde bulunuldu. Bu desteklerimizle hayata geçirilen yatırımlar sonucunda kırsal alanda 2 bin 597 kişiye istihdam sağlandı.

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı”nın 12. Etap’ı ile ilgili Tebliğ, 13 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında Müdürlüğümüze 10 adet proje başvurusu yapıldı. Başvuruları değerlendiren ‘İl Proje Değerlendirme Komisyonu’, tüm projeleri uygun buldu. Projeler Bakanlığımıza gönderildi.

Bakanlığımızın yaptığı değerlendirmeler sonucu 9 Adet proje uygun bulundu. Böylece programa alınan 9 adet proje için 3,87 milyon TL hibe ödenecektir. “% 50 Yatırımcı Katkısı”nı da dikkate aldığımızda Trabzon’da 7,75 milyon TL'lik yatırım gerçekleşmiş olacaktır.

Bakanlığımızca yatırımcılara kolaylık sağlamak için 24 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ değişikliği ile 01 Ekim 2018 olan iş bitirme süresi, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kırsal kalkınma olmadan ülke kalkınması olmaz diye düşünüyoruz. Bu anlayış doğrultusunda İlimizin kırsal alandaki kalkınmasını sağlamak amacıyla üreticilerimize ve sektöre yönelik Bakanlık desteklerinin artarak devam edeceğini söyleyebiliriz".

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber