banner240
banner237
banner238

Araklıda Okuryazarlık Seferberliği Toplantısı

Millî Eğitim Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından canlı yayında başlatılan Okuryazarlık Seferberliği toplantısı Trabzon’un Araklı ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, okul müdürleri, muhtarlar ve milli eğitim görevlileri katıldı. Toplantıda seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi hedeflendi.

Okuryazarlık Seferberliği Ne Zaman Başlayacak?

Genelgeye göre, Okuryazarlık Seferberliği çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayacak. Bu kapsamda, 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılacak. Başlatılan çalışmaların etkin duyuru ve tanıtımı yapılacak. Kurslar, 5 Mart´ta başlatılacak ve en geç 11 Mayıs´ta tamamlanacak. Seferberlik kapsamında açılacak okuma yazma kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretleri Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ödenecek. Birinci kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere törenle “Okur Yazarlık Belgesi” verilecek. Seferberlik kapsamında açılacak kursların tanıtımı için radyo ve televizyon programları, pankart, afiş ve ilanlar hazırlanacak.

Başkan Çebi yaptığı açıklamada; ”Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sn. Emine Erdoğan tarafından başlatılan ’okur-yazarlık seferberliği’ kapsamında Araklı’da Kaymakamımız Ahmet Günaydın, Belediye Başkan Vekilim Mustafa Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Rıza Keskinsoy, okul müdürlerimiz, muhtarlarımız ve milli eğitim müdürlüğü personelinin katılımıyla toplantımızı gerçekleştirdik. Adından da anlaşılacağı üzere okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemizde okur-yazar seviyesini en üst düzeye getireceğiz. Muhtarlarımızla ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ummalı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun. İnşallah bu programla okur-yazarlığı arttıracağız.” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber