Araplar Karadeniz'de Trabzon'u tercih ediyor

Türkiye'ye konut alımında rağbet eden ülkelerin özellikle Körfez ülkeleri olması tercih edilen şehirlerin seçiminde fark yaratıyor. Yatırımcılar için İstanbul zirvedeki yerini korusa da sıcak ve çöl ikliminden gelen yatırımcının ilgisi yeşil ve daha serin bölgelere kayıyor. Özellikle Yalova Trabzon konut alımında yıldızı parlamış oluyor. Trabzon 4 sene önce yatırımcıların Türkiye'de tercih ettiği ilk 10 şehirde bulunmazken Körfez ülkelerin ilgisinin yön değiştirmesiyle 3 senede 5 katı artışı yakalıyor.

EN ÇOK KONUT ALIMI YOMRA'DAN

Trabzon'daki İnşaat firmalarının Arap fuarlarına katılarak satışlarını daha çok artırdığını söyleyen Re/max Allura Trabzon Brokeri Özgür Taflan, tercihlerinse 150 metrekare ve üzeri konutlar yönünde olduğunu ifade ediyor. En çok konut alımının Yomra'dan olduğunu kaydeden Taflan, asker, öğretmen, işadamı gibi toplumun her kesimine satış yaptıklarını vurguluyor. Taflan, “Ortalama 100 bin dolar bütçe ayırsalar da villa satışlarında 1,5 milyon dolara kadar alım yapıyorlar. Ayrıca yabancı yatırımcıların gelişiyle konutlarda da metrekare büyümesi, her odaya klima, villa içi asansör gibi ekstrem durumlar yaşanıyor” dedi. Taflan ileriye dönük sıkıntının ise gayrimenkul sektörü ile ilgisi bulunmayan turizim firmalarında çalışan tercumanların dil avantajlarını kullanarak değerinin çok üstünde fahiş fiyatlara sattıkları ve haksız gelir elde ettikleri konutların ileride onarılması güç sıkıntılar oluşturabileceğini sözlerine ekledi.

RE/MAX Allura Trabzon Brokeri Özgür Taflan bize geçmişte piyasa değerinin iki katı üzerinde aldıkları konutları satmak için başvuruda bulunan Arap müşterilerimize konutlarının gerçek değerini söylediğimizde yaşadıkları hayal kırıklığını tahmin bile edemezsiniz. Malesef geçmişte Ruslara yaptığımızı şimdi Araplara yapıyoruz yetkililer bu soruna bir an önce çözüm üretmez ise şuan Trabzon ekonomisini ayakta tutan Arap turistleride kaybedeceğimiz acı bir gerçektir dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber