banner240
banner237
banner238

Kişisel Verilerin Korunması Kurumu’nun  Tanıtım Toplantısı Trabzon’da Gerçekleştirildi

Vali Yücel Yavuz panelde yaptığı konuşmada “Kişisel verilerin korunması ile ilgili olarakAnayasamızda yapılan değişiklik ve bunun devamı olan kanuni düzenleme, oluşturulan kurum ve bu kurumun işleyişi ile ilgili çok önemli bir görev ifade edecek. Kurulun yapacakları konularla ilgili tanıtım, farkındalık oluşturma, dikkat yoğunlaşmasını sağlama anlamında başkanımızın ve kurul üyelerinin başlattıkları bu faaliyetin ilk olarak  Trabzon’dan başlaması isabetli bir karardır.

Günümüz itibariyle bilgi teknolojileri ve siber saldırı dediğimiz önemli konularla birlikte yaşamaya mecburuz. Kişisel verilerle ilgili bankalar güvenliğimizi sağlamak amacıyla  kötü kullanımının önüne geçmek için bizlere çeşitli sorular sorarlar. Bunlar olması gereken hususlar. Normal şartlar altında tabii ki kimlik bilgileri verilecek. Önemli olan bu verilerin kötü kullanımının önüne geçmektir. Bu panel, kişisel hak ve hürriyetlerin, kişisel mağduriyetlerin ortaya çıkması anlamında kullanılmasının önünde neler yapılabilirliliğiyle ilgili son derece anlamlı bir yola çıkış ve bunun hayata geçmesidir. Değerli başkanımız, kurul üyeleri ve tüm kurul çalışanları ile birlikte devletimiz, hükümetimiz, ilgili kurum ve kuruluşlar, adli merciler bu konuda son derece duyarlı ve hassas. Siz ne kadar kanunla, mevzuatla ilgili düzenleme yaparsanız yapın bununla ilgili kişisel verilerinizi kötü amaçlı kullanmak isteyen bir kesim de harıl harıl çalışıyor. Bankalar kendi güvenlik sistemlerinin testini özel bir  sınavla yapıyorlar. Bu güvenlik sistemini kıranlara ödül veriyorlar. Bütün bunlara rağmen siz yinede kişisel verilerinizin kullanılması gereken hususlarda çok dikkatli olmanız gerektiğini bilmeniz lazım” şeklinde konuştu.  

21. Yüzyılın birinci çeyreğinde dünyanın teknolojiyle mücadele ettiğini ve yarıştığını ifade eden Vali Yavuz “Bilgi teknolojisi ve siber saldırı dediğimiz bu manadaki  tehditlere ve tehlikelere karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Devletimiz de bu konuda kanun koyucu olarak gerekli düzenlemeyi yaptı. Bunun neticesi de alınacaktır. Kişisel verilerimizin güvence altında olduğunu bilmemiz lazım. Eğer herhangi bir mağduriyetle karşılaşılırsa bununla ilgili nasıl bir yol ve yöntem izleneceği çok önemli. Özellikle 15 Temmuz saldırısından sonra konuyla ilgili çok büyük bir hassasiyet oluştu. İnsanların zaaflarından iyi niyetinden faydalanarak kimileri çıkar sağlamaya çalışıyor.  Vatandaş korktuğu için tuzağa düşüyor. Vatandaşımızın bu tür konularda çok daha duyarlı ve bilinçli olması lazım. Bununla ilgili Kişisel Verilerin Korunması Kurumu, Emniyet birimlerimiz ve Adli makamlarımız her zaman ve her daim konuya açık ve insanlarımızın ortaya koyacağı şikayetlerin karşılığını yerine getirmekle yükümlüdür.”dedi.

Konuşmaların ardından panelistler KVKK 2. Başkanı Cabir Bilirgen, Kurul üyeleri Şaban Baba, Dr. Cengiz Paşaoğlu, Haydar Aydin ve Rektör Danışmanı Ali Haydar Doğu  6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulamaları hakkında kanunun uygulanması ile ilgili bilgi aktarımında bulundular.

Panelin sonunda Vali Yücel Yavuz, Kişisel Verilerin Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr.Faruk  Bilir ve panelistlere teşekkür ederek plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber