Organik İple Ördüğü Oyuncaklar Gelir Kapısı Oldu

Trabzon'da yaşayan ev hanımı Züleyha Savrum, kızı için örmeye başladığı organik oyuncaklara ilgi olunca sosyal medya üzerinden siparişle satışa başladı.

Eşinin işi nedeniyle yaklaşık 3 yıldır Trabzon'da yaşayan 40 yaşındaki 4 çocuk annesi Savrum, çocukluğundan beri ilgi duyduğu el işi konusunda kendini geliştirmek için Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan 7 farklı kursa katıldı.

Kurslarda, Japoncada "amigurumi" adı verilen tekniği öğrenen Züleyha Savrum, organik oyuncaklarla oynamasını istediği 3 yaşındaki kızı için tığla içi doldurulmuş oyuncaklar örmeye başladı.

Savrum, akrabalarının çocuklarına da hediye ettiği oyuncakları, gördüğü ilgi üzerine satmaya karar verdi. Kızları ve eşinin de desteğiyle "Vildan'ın el işleri" adı altında sosyal medya hesabı açan Savrum, evinde ördüğü oyuncakları siparişle Türkiye'nin çeşitli illerine gönderiyor.

Züleyha Savrum, interneti ve sosyal medyayı takip ettiğini belirterek, "Baktım herkes örgüden oyuncak yapıyor, 'Ben neden yapmayayım' diye düşündüm. Araştırdım, örneklerini satın alarak bu işe başladım." dedi.

Yaklaşık 10 aydır çeşitli oyuncaklar ördüğünü anlatan Savrum, çevresi tarafından beğenilince kızının teşvikiyle yaptığı oyuncakları sosyal medyadan satışa sunduğunu söyledi.

Eşinin kendisine destek verdiğini dile getiren Züleyha Savrum, "Özellikle pembe kedi çok fazla ilgi gördü. Kaç tane ördüğümü bile hatırlamıyorum. Ördüğüm oyuncakların fotoğrafını çekip Erzurum'da okuyan kızıma gönderiyorum, o da bilgilerini yazıp sosyal medya hesabımda yayınlıyor. Böylelikle aile içerisinde de iş birliği sağlanıyor." diye konuştu.

Bir oyuncağı 3 günde ördüğünü belirten Züleyha Savrum, oyuncak satışına yaklaşık 3 ay önce başladığını ve bugüne kadar 20 oyuncak sattığını söyledi.

- "Çocukları sevindirmeye çalışıyorum"

Züleyha Savrum, kullandığı iplerin organik olmasından dolayı tüylenme ve pamuklanma yapmadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Benim için çocukların sağlığı ilk sırada yer alıyor. İp seçerken çok dikkat ediyorum. Özellikle astım rahatsızlığı olan çocukların rahatlıkla oynayabilmeleri için ipin kaliteli olmasına özen gösteriyorum. Amigurumi iplerinde toz ve tüy olmadığı için alerji de yapmıyor. İplerde pamuk oranı çok yüksek. Çocukların sağlığı için organik ipler kullanıyorum."

Para kazanmanın yanı sıra yaptığı işten memnuniyet duyduğunu vurgulayan Savrum, "Kedi, tavşan, maymun, ördek ve ayıcık örüyorum. Tanesini 60-70 liradan satışa sunuyorum. Yaptığım işlerle çocukları sevindirmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Züleyha Savrum, astım hastası olduğunu da ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl astım hastalığından dolayı zor zamanlar geçirdim. Şu anda sağlığım iyi ancak yine de tedbir amacıyla yünlü iplerden patik örerken mutlaka maske takıyorum. Örgü örmeyi bırakamıyorum. Çünkü örgüyle uğraşırken çok mutlu oluyorum. Terapi gibi geliyor." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber