banner240
banner237
banner238

TESOB Ankara’da telkâriye, hasır ve kazaziye ürünlerini tanıtıyor

“COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZİ TANITIYORUZ”

TESOB Başkanı Metin Kara, geçen yıl Trabzon’un dövme bakırcılık ürünlerini tanıttıklarını vurgulayarak, “Bu yıl düzenlenen Ankara Günleri’nde de coğrafi işaretli ürünlerimiz Trabzon telkâriye ve hasırı ile Trabzon Kazaziyesi’ni tanıtma kararı aldık. Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın da destekleriyle standımızı bu yönde hazırladık. TESOB olarak coğrafi işaretli ürünlerimizin artması konusuna büyük önem veriyor ve bu konuda yapılan her türlü çalışmayı destekliyoruz. Son olarak Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odamız Hamsiköy Sütlacı’nın coğrafi işaretini aldı. Trabzon telkâriye ve hasırı ile Trabzon Kazaziyesi de dünyaca ünlü ürünlerimiz. Standımızda bir de satış reyonu açıldı” dedi.

TÜRKİYE’DE YILIN AHİLERİNİN FOTOĞRAFLARI DA BULUNUYOR

Başkan Kara ayrıca TESOB’un standının önemli unsurlarından birinin de 2016 yılında Türkiye’de Yılın Ahisi seçilen Emine Coşkuner ve 2017’de Türkiye’de Yılın Ahisi seçilen Ali Saraç olduğunu vurgulayarak, “Emine Coşkuner’in Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ali Saraç’ın ise Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’la birlikte fotoğrafları da standımızın önemli vurgularından biridir. Trabzon’un Ahilik geleneklerine bağlı bir esnaf ve sanatkâr şehri olduğu da Türkiye’ye bir kez daha anlatılmış olacak” diye konuştu.

STANDA BÜYÜK İLGİ

TESOB yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları, Ankara Günleri’ndeki standı ziyaret eden protokol üyeleri ve diğer misafirleri ağırlarken, tanıtılan ürünlerle ilgili bilgi veriyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber