banner240
banner237
banner238

Trabzon Barosundan “Türkiye” açıklaması

Trabzon Barosu Meslek Odalarının başında yer alan “Türkiye” ibaresinin kaldırılması ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.


Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Şuiçmez tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Türkiye Barolar Birliği’de dahil olmak üzere meslek kuruluşlarının önünde bulunan Türk ibaresinin kaldırılması için yasal alışma başlatılacağı ifade edilmiştir. Kamuoyuna bilgi vermek ve yapılan değişikliklerin uygun bulmadığımızı ve Ankara’da yapılacak olan eyleme katılacağımız bildirmek için bu açıklamayı yapmaktayız.

Barolarımızın üst kuruluşu olan kamu kurumu niteliğinde meslek kurumudur. Türkiye Barolar Birliği adından Türkiye kelimesinin çıkarılmasını asla kabul etmediğimizi ilan ediyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu unvanlardan Türk ve Türkiye ibarelerinin çıkarılmasının kamu yararına bir fayda sağlayacağına inanmıyoruz meslek mensubu arkadaşlarımızın barolara katılma mecburiyetinin kaldırılması da söz konusu değildir. Bu meslek kuruluşumuzun varlık amacına aykırı olacaktır. Barılar barolar birliği sendika değildir. Mesleğin temel değerlerinin daha iti korunması ve mesleğin bağımsızlığının korunmasıdır.

Avukatlar ve barolar yargının kurucu unsurlarından biridir. Avukatların bağımsızlığını dolayısıyla vatandaşların temel hak ve Hürriyetlerine zarara verecek bu değişikliğin kamu yararı bulunmamaktadır.”


Başkan Sibel Suiçmez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu değişikliği neden yapmak istediği ile ilgili soru üzerine “Sayın Cumhurbaşkanına sormamız lazım. Niye yapıldığının muhatabı biz değliz ama bu düüzenlemeyi yapacak olanları bilgilendirmeyi görev addediyoruz. Hem barolar ve Barolar Birliği anayasadan doğan hakkını kullanarak iptali için başvurusunu yapacaktır.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber