Trabzon'da asayiş: Operasyonlar sürüyor

Trabzon'da düzenlenen operasyonlarda silah, uyuşturucu madde, gümrük kaçağı sigara ve içki ele geçirildi.



Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 12-19 Mart tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında gerçekleştirilen çalışmalarda, 3 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 45 mermi, 3 kurusıkı tabanca, 1 kesici delici alet, 21 gram esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin, 699 uyuşturucu hap, 7 sentetik ecza ürünü, tombala makinesi, 1 çalıntı motosiklet ile 2 bisiklet, yurda yasa dışı yollardan sokulduğu belirlenen 22 litre içki ile 2 bin 180 paket sigara ele geçirildiği kaydedildi. 

Yapılan uygulamalar sonucunda yabancı uyruklu 5 kişi hakkında fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatıldığı da belirtilen açıklamada, ayrıca işletmeye uygun olmayan 1 otel-apart hakkında yasal işlem yapıldığı aktarıldı. 

Açıklamada, uygulamalar sonucunda değişik suçlardan arama kaydı olan 68 kişinin yakalandığı, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa muhalefet suçundan 109 kişi hakkında işlem yapıldığı, dolandırıcılık, hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanımı, kumar başta olmak üzere 41 olaya karıştığı belirlenen 42 şüphelinin yakalandığı, ayrıca trafikteki 6 bin 203 araç ve sürücüsünün kontrol edildiği, kurallara aykırı davrandığı tespit edilen bin 557 sürücüye 342 bin 503 lire cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör ve bu tabancalara ait 115 mermi, gümrük kaçağı olduğu belirlenen bin 960 paket sigaranın muhafaza altına alındığı belirtildi.

Ekiplerin, değişik suçlardan arama kaydı olan 12 şahsı yakaladığı, Kabahatler Kanunundan 3 şahsa işlem yapıldığı, kasten yaralama, tehdit başta olmak üzere meydana gelen 64 olayda, 45 şüphelinin de yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, terörle mücadele kapsamında dönem içerisinde kırsal alanda Jandarma Asayiş Komando ve JÖH timlerinin katıldığı operasyonların da devam ettiği kaydedildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber