Trabzon'da asayiş uygulaması: 9 Bin 50 kişi...

Trabzon’da son bir haftada yapılan kontrollerde 9 Bin 50 şüpheli hakkında inceleme yapıldığını bildirdi. Ayrıca FETÖ operasyonları kapsamında 19 kişi gözaltına alındı.


Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden son bir haftada yapılan operasyonlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Emniyet Müdürlüğümüz ilgili birimlerince yapılan denetim ve kontroller de; Toplam 9.050 şüpheli şahsın incelenmesi yapılmış olup, 3 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 132 adet mermi, 7 adet kayıt dışı kuru-sıkı tabanca, 31.153 gram uyuşturucu madde, 11 adet Ecstasy hap, 2 adet kumar makinası, bir adet 50 TL sahte para, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 34 litre Kaçak içki, 1.900 paket gümrük kaçağı sigara ve 2 adet delici Kesici alet ele geçirilmiştir.

 Ayrıca, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda ise, Örgüt ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilen 19 şahıs gözaltında olup, işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca, İşletmeye uygun olmayan 4 Otel -Apart hakkında yasal işlem başlatılması sağlanmış, değişik suçlardan arama kaydı olan 77 şahıs ise yakalanmıştır. Başta kamu düzeni ve vatandaşı rahatsız edici konular olmak üzere 72 şahsa Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılmıştır. Hırsızlık, uyuşturucu madde, kasten yaralama, mala zarar verme, dolandırıcılık, cinsel saldırı gibi suçlar başta olmak üzere 48 olay aydınlatılmış ve 62 şüphelisi ise yakalanmıştır.

Trafik denetimlerinde ise; Toplam 5.112 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 1.766 araç sürücüsüne toplamda 397.565 TL. cezai işlem uygulanmıştır.

Bu kapsamda; Emniyet Kemeri denetiminde 1539 araç, Motosiklet denetimlerinde 29 araç, Yolcu taşıyan araç denetiminde 335 araç, Yük taşımacılığı yapan 421 araç, Okul servisi taşımacılığı yapan 38 araç, Alkol denetimlerinde ise 773 araç kontrol edilmiştir. Alkollü olduğu tespit edilen 23 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, Radarla hız denetimlerinde ise 205 araca işlem yapılmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 25 araç sürücüsü ile Ticari araç denetimlerinde ise 50 araç sürücüsüne idari yönden ceza işlemi düzenlenmiştir. Yapılan denetimlerde ise 70 Araç trafikten men edilmiştir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber