TRABZON VALİSİ YÜCEL YAVUZ

İstiklal Marşımız, ülkemizin bağımsızlık sürecinde aktif rol alan, hayatını vatanına ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen bir kahramanlık destanıdır. Bugün, İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 97. Yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımız, milletimizin vatan ve bayrak sevgisini, Türk Milletinin onurlu mücadelesini ve bağımsızlık sevdasını vurgulayan destansı bir eserdir. Bu eser aynı zamanda tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir.

Topyekûn vatan mücadelesinin verildiği bir dönemde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla zorluklara karşı dayanma gücümüzü artırmış, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş, güçlü bir motivasyon kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97. Yıl dönümünü kutluyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber