banner240
banner237
banner238

Trabzon Yarı Maratonu'na Rekor İlgi

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen "38. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu" ile "23. Halk Koşusu" ve "On Bin Metre Koşusu"na katılım giderek artıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül anısına, "Şehit Eren için Koşuyoruz" sloganı ile gerçekleştirilecek faaliyetler, sporculardan ve vatandaşlardan ilgi görüyor.

Sanat, spor ve basın camiasından da birçok isim, Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'na destek vermek için Büyükşehir Belediyesince hazırlanan tanıtım filminde kamera karşısına geçti.

"Sanat, spor ve basın camiasından birçok isimden destek gördük"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında bu yıl 38'incisini organize edecekleri Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun koşulacağını anımsatan Gümrükçüoğlu, "Yarı Maratonu önemsiyoruz. O nedenle de maratona dikkati çekmek için Büyükşehir Belediyesi olarak bir tanıtım filmi hazırladık. Bu kapsamda sanat, spor ve basın camiasından birçok isimden destek gördük. Ünlülerimiz kamera karşısına geçerek, vatandaşlarımızı maratona davet etti." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, tanıtımların önemli olduğunu vurgulayarak, "Maratona şu ana kadar 600'ün üzerinde atlet müracaat etti ve rekor seviyeye ulaştı. Bu kapsamda maratona dikkat çekmek için yaptığımız tanıtımın etkisini gösterdiğini görüyoruz." dedi.

"Henüz kayıtlarımız bitmiş değil"

Uluslararası Yarı Maratona katılımın geçen yıla oranla yüzde 100 arttığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Türkiye'nin yanı sıra Etiyopya, Kenya, Almanya ve İngiltere'den de maraton için müracaatların olduğunu ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun Atletizm Federasyonunun uluslararası takviminde olduğunu belirterek, "Maratonumuz dünyadaki atletler tarafından takip ediliyor. O nedenle katılımcı sayımızın, kayıtlar bitene kadar daha da artacağını tahmin ediyoruz. Henüz kayıtlarımız bitmiş değil. Maraton dışında Halk Koşusu ve 10 bin metre koşusu için de kayıtlarımız sürüyor." ifadesini kullandı.

Vatandaşları etkinliğe katılmaya davet eden Gümrükçüoğlu, yarın saat 09.00'da Trabzon Büyükşehir Belediye binası önünde başlayacak faaliyetlerin, Trabzon'a yakışır bir şekilde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Miraç DOKUZPARMAK 6 yıl önce

Baş vurular nerde yapılıyor bunla ilgili bilgi verir misiniz.

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber