banner240
banner237
banner238

TRT’den muhteşem bahar konseri..

TRT Trabzon Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu tarafından düzenlenen, TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısıÇiğdem Yarkın ve TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı Suat Erdil’in de konuk sanatçı olarak katıldığı Bahar Konseri adeta nefesleri kesti.  

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri TRT Müzik Daresi Başkanlığı Türk Sanat Müziği Müdürü Mehmet Yurdakul TRT Trabzon Müdürü Sami Serdar Şişman, TRT Trabzon Radyo Müdürü Erdoğan Topçu, TRT Trabzon Korolarından Sorumlu yayın şefi Mustafa Güler, Ortahisar Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Hacı Nail Altınay, Ortahisar Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel ve çok sayıda davetli izledi. 

Sunuculuğunu TRT Trabzon Radyosu spikerlerinden Özgül Kömürcü’nün yaptığı programın birinci bölümünde şef Özlem Aydın yönetimindeki koro Uşşak, Kürdili Hicazkar ve Nihavent makamlarında eserler seslendirdi. Bu bölümde Gizem Kalaycı, Ozan Kağan Demeli, Duygu Sağlam ve Ramazan Şahin de solist olarak mikrofon başına geldiler. 

İkinci bölümde ise TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı Suat Erdil ve TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısıÇiğdem Yarkın sahne aldılar. Gerek Erdil gerekse de Yarkın TSM’nin en seçkin eserlerini muhteşem bir şekilde icra ettiler. Aslen Giresunlu olan Yarkın “18 yaşında bu sahnede düzenlenen ses yarışmasında birincilik elde etmiştim. Yıllar sonra aynışehir ve aynı sahnede yer almaktan hem onur hem de büyük heyecan duyuyorum. Burası benim memleketim sayılır. Komşuyuz neticede. Her zaman gelmeye hazırım. “ diye konuştu.

Programın sonunda konuk sanatçılarÇiğdem Yarkın, Suat Erdil ve gecenin mimarı koro şefi Özlem Aydın’a çiçek ve plaket takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber