banner240
banner237
banner238

Zigana Tüneli'nde şok gelişme

Tarihi İpek Yolu’nu Ortadoğu ve İran’a bağlayan, 14.5 kilometre uzunlukla dünyanını ikinci Avrupa’nın ise en uzun tüneli unvanıına kavuşan Zigana Tüneli’nin inşaatı durduruldu. Yapımına Gümüşhane yönünden 2016 yılı nisan,  Trabzon yönünden ise ağustos ayında başlanan tünel inşaatının Gümüşhane yönünde çalışmaya ara verildi. 

Uzun Süredir Ödenek Yok

2019 YILI nisan ayında açılması planlanan ve yapımı Cengiz İnşaat tarafından üstlenilen 500 milyon liraya mal olacak tünel inşaatının ödenek yetersizliğinden durdurulması büyük şaşkınlık yarattı. Gümüşhane güzergâhında 4 bin 500 metreye ulaşılırken 10 bin metrelik güzergâh daha kaldığı kaydedildi.  

Gümüşhane Tarafı Durdu

Cengiz İnşaatın uzun süredir ödenek alamadığı iddia edilirken işçilerin bir bölümüne geçtiğimiz hafta çıkış verildiği öğrenildi. Diğer bir bölümü ise firmanın farklı şantiyelerine yönlendirildi. Tünelin Trabzon ayağında ise çalışmaya benzer şekilde ara verileceği ve inşaatın tamamen durdurulacağı öğrenildi.

Dünyanın ikinci en uzun, Avrupa ve Türkiye’nin ise en uzun, aynı zamanda Gümüşhane ve Trabzon için en önemli projelerden biri olan Zigana tünel inşaatı, ödenek yokluğu nedeniyle durduruldu. Bugüne kadar ödenek olmasa bile devletten alacaklı olarak inşaatlarını durdurmayan Cengiz İnşaatın tüneli durdurması şaşırttı.

Edinilen bilgilere göre Gümüşhane tarafından çift tüpte 4 bin 500 metreye ulaşan tünelde havalandırma nedeniyle tünel içinde işçilerin çalışamamasından dolayı yaşanan sorun ve aynı zamanda ödenek yokluğu nedeniyle tünellerin Gümüşhane tarafından inşası tamamen durdurulurken, Trabzon tarafı bir süre daha devam ettirilecek. Tünel inşaatının Gümüşhane tarafında çalışan işçilerin bir bölümüne hafta başı çıkış verilirken, bir bölümü de firmanın çeşitli inşaatlarına kaydırıldı. Son çalışanlarında geçen gün itibarıyla çıkış aldığı öğrenilirken inşaatta sadece güvenlik görevlilerinden bazıları kalacak. Son durumu öğrenmek üzere ulaşmaya çalıştığımız Cengiz İnşaat yetkililerinden herhangi bir yanıt gelmemiş olmakla beraber, Zigana tünel inşaatının durdurulması şok etkisi yaptı.

Günebakış

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber