banner240
banner237
banner238

4. Güneydoğu'dan Karadeniz'e Gezisi

İki yıl önce DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım öncülüğünde başlatılan Güneydoğu'dan Karadeniz'e, Karadeniz'den Güneydoğu'ya "Kardeşlik Köprüsü" programlarının 4.sü 14 Ağustos Salı günü başlıyor.

Kardeşlik esaslı yapılan gezi programının 4.sünün tüm hazırlıklarının yapıldığını söyleyen Din Görevlileri Derneği Genel Başkanı Muhittin Hamdi YILDIRIM, Güneydoğu'dan Karadeniz'e gelecek olan din görevlileri ve alimlerin ilk durağının 14 Ağustos Salı günü Bayburt gezisi ve Bayburt buluşmaları olduğunu söyledi.

2.Durağın 15 Ağustos Çarşamba günü Gümüşhane, 16 Ağustos Perşembe Trabzon, 17 Ağustos Cuma  Uzungöl, 18 Ağustos Cumartesi Rize, 19 Ağustos Pazar Çaykara Sultanmurat Yaylası olduğunu söylenen DİNBİRDER Genel Başkanı Yıldırım, "Gezilerde öncelikle tarihi yerlerin ziyareti yanında bölgeler arasında kardeşliğin pekişmesi için Din Adamları ve Kanaat Önderleriyle çeşitli buluşmalar gerçekleştirilerek" dedi.

Yaptıkları Kardeşlik Programlarından 3 şey amaçladıklarını söyleyen Yıldırım, maddeleri şu şekilde sıraladı:

1-) Türkiye'nin gündeminde olan terör haberleri yerine Kardeşlik Haberleri oluşmasını sağlamak.

2-) Güneydoğu'dan Karadeniz'e Karadeniz'den Güneydoğu'ya hafızlık ve Arapça öğrenimi bakımından talebe akışını sağlamak.

3-) Karadeniz'in tarihi ve turistik yerlerini Güneydoğulu manevi önderlere tanıtmak.

TÜRK - KÜRT KARDEŞLİĞİ'nin pekişmesini sağlayacak bu geziyi Güneydoğu'dan gelecek hocalar adına merkezi Diyarbakır'da olan Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) organize edecek. Programın Karadeniz kısmını ise Din - Bir - Der ve Trabzon Kur'an Kursları Federasyonu organize edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber