banner240
banner237
banner238

ALANLARI BIRAKMAYACAĞIZ

Şube Başkanı Köksal Boz, yönetim kurulu toplantılarını, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte halka açık alanlara yaydı. Açık alan toplantılarının ilki geçtiğimiz hafta Beşirli'de bir cafede yapıldı.

Sigara bağımlısı Terörle Mücadele Şubeden emekli bir polisin de katıldığı yönetim kurulu toplantısının ardından bağımlı kişi sigarayı bırakma kararı aldı. Şube Başkanı Köksal Boz, yönetim olarak en az ayda bir toplantıyı halka açık alanlarda yapacağını belirterek, “Yönetim Kurulu toplantılarımızı halka açık alanlarda halkla bütünleşerek yapıyoruz.

Her toplantıda mutlaka bir bağımlıya ulaşarak kurtulması için yol göstereceğiz. Trabzon'da halka açık cafe, kahvehane, çay ocağı, restaurant ve parklarda toplantilarimii yaparak halkımızla bütünleşeceğiz. Görüştüğümüz esnaflar da projemize desfek vererek yardımcı oluyorlar. Bağımlılar da yaptığımız toplantıların çok önemli olduğunu bizlere iletiyor.

Bir çoğuda bağımlı olduğundan utangaçlığını dile getiriyor ve bağımlılıklardan kurtulacağına söz veriyor. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Boz, toplantılara uzman kişileri de davet ede edeceklerini dile getirerek, "Üniversitemizin ilgili bölümlerinden akademisyenler, İl sağlık müdürlüğünden uzman hekimler ile basın mensuplarımızı da toplantılarımıza çağırarak fikir alış verişinde bulunacağız. Halka açık alanlarda yaptığımız toplantılarımızda hemşehrilerimize bağımlılıkların önemini anlatıyoruz.

Bazen bir bazen de üç- dört kişinin sigarayı bırakmasına vesile oluyoruz. Ayrıca Yeşilay’ın Trabzon’da ki tanınır ve bilinirliğini artırarak kentte de Yeşilay’ın olduğunu ve bağımlılıkla aktif bir şekilde mücadele ettiği konusunda farkındalık oluşturuyoruz” diye konuştu. Boz, bir çok işletme sahibinin bağımlılıkla mücadele için yönetim kurulu toplantısını kendi mekanında yapması yönünde teklif aldığını belirterek, "13 Eylül Perşembe akşamı başlattığımız halka açık toplantılarımıza gelen olumlu yaklaşımlar, bu tür organizasyonların ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Toplantının ardından kentteki mekan sahiplerinden olumlu sonuçlar aldık.

Bir çok mekan sahibi de telefonla ulaşarak bu hafta ki toplantıyı kendi mekanında yapmamızı söyledi.  Mekanlarda sigarasız sohbet  ve eğlencenin daha güzel olduğunu bize ilettiler. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz" dedi. Boz, toplantıların eğitim öğretim döneminde daha da aktifleşeceğinin altını çizerek, okullara da giderek öğrencilere, öğretmenlere ve velilere bağımlılıklarının zararlarını anlatacaklarını  vurguladı.

Ayrıca Yeşilay Başkanı Köksal Boz yeni eğitim dönemi dolayısıyla Velileri öğretmenleri , okul güvenliğini belediye zabıtasını  uyararak  çocuklara karşı sorumluluklarını  eksiksiz yapmalarınının geleceğin teminatı çocuklar için çok önemli olduğunu söyledi. Boz, Yeşilay olarak kadın ve gençlik komisyonları ile üyelerle birlikte sürekli istişare halinde olduklarını kaydederek, çalışmaları en iyi şekilde nasıl yapacakları konsunda fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Boz, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin herkese hayırlar getirmesini diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber