Candan Kuzenler!..

Trabzon’un Maçka ilçesi Livera Köyü’nün tanınmış ağalarından kereste tüccarı Hacı Ahmet Yılmaz Ağa’nın torunları Trabzon’da bir araya geldi. Trabzon’dan Esra Şahinkaya ve Haktan Kandemir’in organize ettiği geceye 18 kuzen katılarak felekten bir gece geçirdi.

Emine-Hacı Ahmet Yılmaz Ağa çiftinin 11 çocuğundan olan 35 torun çeşitli illerde hayat mücadelesini sürdürüyor. Bunların bir kısmı Rahmeti Rahman’a kavuşurken, bir kısmı hastalığı bir kısmı da işleri sebebiyle Trabzon’da düzenlenen ‘Kuzenler Buluşması’na katılamadı. Geriye kalan 18 kuzen buluşmada yerini aldı.

Trabzon’da bir eğlence mekanında bir araya gelen 50 ila 72 yaşları arasında değişen kuzenler hem bir araya gelip sohbet ettiler, hem de hareketli müzikler eşliğinde doyasıya eğlendiler. Kuzenlerin arasına katılan sülalenin en genç iki üyesi de (!) yeğenlerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Özellikle 84 yaşındaki Zehra Keskin’in gençlere taş çıkartan  performansı geceye damga vururken, kuzenler gelecek yılki buluşmanın tarihi ve yeri üzerinde çoktan görüş alışverişinde bulunmuştu bile..

Geceyi tertipleyen Esra Şahinkaya ve Haktan Kandemir “Hepimiz bir arada büyüdük. Birbirimizi çok sevdik. Bazılarımız uzaklara gitse de birbirimizden hiç kopmadık. Yaz tatillerinde ve bayramlarda bir nebze olsun yine bir araya geliyorduk. Bu yıl beraberce oturup konuştuk. Dedik ki; Bir şey yapalım. Her sene bir yerde toplanıp anıları yad edelim hem de hayatın stresinden biraz olsun uzaklaşalım. İlk olarak memleketimiz Trabzon’u seçtik. Belki seneye Ankara ya da İstanbul olacak. Veya başka bir ilde buluşacağız. Onu zaman gösterecek. Çok güzel oldu. Hem sohbet ettik, anıları yeniden yaşadık. Biraz hüzünlendik, biraz da eğlendik.” diye konuştular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber