banner240
banner237
banner238

GİRESUN'DA MEVLİD-İ  NEBİ YÜRÜYÜŞÜ


Mevlid-i Nebi Haftası "Peygamberimiz ve Gençlik" temasıyla başladı. Giresun Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi yürüyüşü, Bulancak Belediyesi Mehter Takımı'nın katılımıyla Debboy Mevkii'nden başlayarak Atatürk Meydanı'nda yapılan programla devam etti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, gençleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda Hz. Peygamber'in eşsiz bir örnek olduğunu belirterek, "O, gençlere daima güvenmiş, sorumluluk vermiş, fikirlerini dinlemiş, hatalarını incitmeden düzeltmiştir. Gençken ibadete başlayanlara, nefislerinin arzularına dur diyenlere müjdeler vermiştir" dedi.

Hz. Peygamber'in her zaman doğrunun, haklının ve mazlumun yanında yer aldığını ifade eden İl Müftüsü Oral, "Ülkemizin ve Giresun'umuzun caddeleri, sokakları, mahalleleri peygamberimize iman etmişlerdir. Efendimiz Muhammed Mustafa'yı sevmişlerdir. Allahım bu aşkı bu muhabbeti bizlerden almasın. Bu muhabbetle yaşamayı nasip eylesin ve Sevgili Peygamberimizi bu muhabbetin şahidi kılsın" ifadelerine yer verdi.

Mevlid-i Nebi yürüyüşüne İl Müftü yardımcıları Murat Mutlu, Yusuf Genç, şube müdürleri, il vaizleri, murakıplar, şefler, müftülük personelleri, Kur'an kursu öğreticileri, imam hatipler, müezzin kayyımlar, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı

HABER: GÖNÜL AYDIN

GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber