GURBETTEN GELEN BÜYÜK DESTEK
Paris Büyükelçiliği’nde gerçekleşen toplantıya katılanlar arasında Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu ile birlikte CCFT Aulnay-Sous-Bois, Sevran ve Villepinte Türk Fransız Kültür Derneği Başkanı Ayşe Barış’ta vardı.
Terörle mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz..
Toplantıya katılım yapanlar yaşadıkları bölgelerdeki sorunları dile getirerek çözüm önerileri noktasında fikir beyan ettiler. 
Türkiye’de son dönemde özellikle terörle mücadelede çok önemli başarıların sağlandığını dile getiren Hanımeli Derneği Başkanı Karadenizli hemşerimiz Pembe Hekimoğlu “Türkiye artık terörün korkulu rüyası haline geldi. Çok önemli bir duruş sergiliyor. Bizlerde kendimizi güvencede hissediyoruz. Gurbette yaşayan bizler, terörle mücadele noktasında üzerimize ne düşüyorsa seve-seve yapmaya devam edeceğiz.”dedi.
Kardeşlik Projesine destek için geliyorlar..
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da destek veren Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde huzurun-güvenin ve kardeşliğin hakim kılınması noktasında başlatılan ‘Kardeşlik Köprüsü’ ve ‘Biz Anadolu’yuz’ projelerine destek vermek ve bölge halkı ile dayanışmak için 11 Nisan 2018’de Mardin-Diyarbakır-Şanlıurfa-Adana-Adıyaman ve Hatay illerine 11 gün sürecek tur düzenleyeceklerini dile getirdi. 
Başkan Hekimoğlu projede görev alan Ahmet Külekçi’yi de takdir ettiğini belirterek “Kendisi ile gurur duyuyoruz. Çok değerli bir kardeşimiz” diye konuştu.
Sorunlarını dile getirme fırsatı buldular..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla Paris Büyükelçiliği’nde gerçekleşen toplantıyı değerlendiren Türk-Fransız Kültür Derneği Başkanı Ayşe Barış da şu açıklamalarda bulundu: 
“Çok verimli bir toplantı oldu. Fransa'da bulunan Türk halkımızın birçok eksiğini dile getirdik. Özelikle benim için önemli olan nokta, Eğitim Müşaviri ve Rehber öğretmen olmaması ve bunu dile getirme fırsatı bulmam. Sayın Cumhurbaşkanımız sağ-olsun duyarlılık gösterdi. İnşallah en kısa zamanda bu sorun çözülecektir. Bu bizim için büyük bir fırsat oldu.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber