banner240
banner237
banner238

İMKB Kız Meslek Lisesinde 81 Yıllık Tarihi Buluşma.

Trabzon’un köklü okullarından İMKB Kız Meslek Lisesi’nden 1937 yılından buyana mezun olan öğrenciler ilk kez bu yıl bir araya gelmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadılar.

Trabzon’un köklü okullarından Kız Meslek Lisesi’nden 1937 yılından buyana mezun olan öğrenciler yanı sıra öğretmenlerin de katıldığı büyük buluşma, bu yıl İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçektleştirildi. 

1937 yılından beri 81 yıl aradan sonra ilk kez bu yıl bir araya gelen mezunlar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir araya gelen mezunlar anılarını tazeleyerek hasret girerdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından eski ve yeni mezunların konuşmalarını ardindan defile gösteriminin yapıdığı buluşmada geçmişten günümüze fotoğraf sergisi ve müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

Eski Günleri Tekrar Yad Edelim.

Törende konuşan okul Müdürü Lütfiye Kul, “Okulumuz tarafından siz mezunlarımızı bir araya getirmek, kaynaştırmak ve eski anıları tazelemek  için düzenlediğimiz 1. mezunlar buluşmasına hoş geldiniz. Bugünkü adıyla İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Trabzon'umuzda meslek liseleri alanında daima öncü olmuş tarihî bir öğretim kurumudur. Okulumuz 1935-1936 eğitim-öğretim yılında Pratik Sanat Okulu olarak şimdi Trabzon Müzesi olarak kullanılan tarihi Kostaki Konağında eğitim-öğretime açılmıştır. Trabzon Kız Meslek Lisesi diplomasıyla her biriniz değişik yerlerde, değişik işlerde çalışıyorsunuz. Belki bir kısmınız emeklilik hayatı yaşıyorsunuz. Nerede bulunursanız bulunun, hangi işle meşgul olursanız olun eminim ki bu okul sizin için hep bambaşka bir yerde durmaktadır. Çünkü bu okula dair birçok hatıranız vardır. Bizler 1. mezunlar buluşmasıyla istedik ki bu hatıralar canlansın. Yıllardır birbiriyle görüşme imkânı bulamayan eski dostlar bu çatı altında buluşsun. O eski günleri tekrar yâd edelim. Görüyorum ki bu anlamlı buluşmamızda şu anda farklı jenerasyonları da bir araya getirmiş bulunuyoruz. Öyle ki şu anda anneannelerle ve babaannelerle torunlar burada bir aradalar. Onların birçok ortak özelliklerinin yanında aynı okuldan mezun olmak gibi çok mühim ortak paydaları da var.”şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber