banner240
banner237
banner238

ORTAHİSAR BELEDİYESİ KARDEŞ GÖLCÜK BELEDİYESİNİ AĞIRLADI

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, daha önce kardeşlik protokolü imzaladığı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile meclis üyelerini misafir etti. Başkan Genç'i makamında ziyaret eden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve beraberindeki heyet bir süre Başkan Genç ile görüştü. Gölcük Belediyesi heyeti daha sonra Başkan Genç ile birlikte Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayasofya Camii ve Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti. Heyet ayrıca şehir gezisi yaparak Ortahisar'ın tarihi camilerini, çarşılarını ziyaret etti.

"TECRÜBELERİN PAYLAŞILMASI ÖNEMLİ"

Gölcük heyetini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Başkan Genç, belediyeler arasında işbirliği, dayanışma ve tecrübe paylaşımına büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Genç, "Belediyeler arasında işbirliğine çok önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok belediye ile kardeşlik protokolü imzaladık. Bu protokollerin lafta kalmaması için de kardeş belediyelerimizle ortaklaşa çeşitli festivaller ve programlar düzenliyoruz. Belediyeler arasında kültürel, sanatsal, ekonomik ve sosyal ilişkilerin kurulması ve tecrübelerin paylaşılmasını oldukça önemsiyoruz. Bizim de onlardan alacağımız bir takım şeyler var, onların da bizden alacağı pek çok unsur var. Bölgelerimiz arasındaki işbirliği ve dayanışma ne kadar güçlü olursa ülkemizde aynı oranda güçlü olur. Bu nedenle farklı bölgeler arasındaki kültürel ve sosyal kaynaşmayı çok önemsiyorum. Gölcük Belediyesi'ni önceki yıllarda ziyaret ettiğimiz zaman orada çok sayıda Trabzonlu ve Karadenizli hemşerimizin olduğunu gördük. Kendimizi Trabzon'da gibi hissettik. Dolayısıyla gerek oradaki hemşerilerimizle gerek sivil toplum örgütleriyle bu türden bir işbirliğini önemli buluyorum. Ve Gölcük Belediyemizi burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve memnuniyet duyuyorum. İlçemizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini hep birlikte geziyoruz. Bir nevi ilçemizi tanıtıyoruz. " diye konuştu.

"HAYRAN KALDIK"

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise konuşmasında Ortahisar Belediyesi ile kurdukları ilişki ve dayanışmanın devam etmesi için gayret göstereceklerini söyledi. Başkan Genç'e göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Ellibeş, "Ortahisar'ın ve Trabzon'un hiç şüphesiz ki birçok önemli değeri ve güzelliği var. Uzungöl, Ayasofya Camii, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü bunlardan en çok bilinenleri. Buraları ziyaret ettik. Gerçekten de hayran kaldık. Trabzon'un çok güzel bir doğası var. İnsanı içine çekiyor, adeta büyülüyor. Bize gösterdikleri misafirperverlikten ötürü başkanımıza ve personellerimize teşekkür ediyorum. Bizi en güzel şekilde ağırladılar ve mahcup ettiler. İnşallah bu işbirliğimizi ve dayanışmamızı gelecek yıllarda da devam ettireceğiz." sözlerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber